Datum plaatsing: 02 maart 2018

Opening Verwonderhuis op De Elzenhoek


Opening Verwonderhuis op De Elzenhoek


Oss (Oss): Woensdagmiddag 7 maart om 15.00u wordt het Verwonderhuis op NME-Centrum & kinder-boerderij De Elzenhoek feestelijk geopend. Het Verwonderhuis is een educatieve ruimte die omgebouwd is tot huis. Jong en oud ontdekt hier allerlei leuke wetenswaardigheden over de bijzondere dierenwereld. Spelenderwijs leren zij van alles over themaís als poep, afval, voe-ding, gedrag, vachten en liefde in het dierenrijk.
De opening start om 15.00u met een knutselactiviteit waarbij kinderen hun eigen houten ver-wonderhuisje voor thuis mogen versieren.
Om 15.30u worden de deuren van het Verwonderhuis officieel geopend door wethouder van der Schoot en mag iedereen het huis voor het eerst gaan ontdekken.

Van poep in de badkamer tot liefde in de slaapkamer
De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een nieuwe educatieve ruimte op De Elzenhoek: het Verwonderhuis! In dit bijzondere ďhuisĒ is van alles te zien en te horen over de bijzondere dierenwereld.
Zo ontdek je in de woonkamer allerlei leuke weetjes over de afvalopruimers van het dieren-rijk, in de keuken over hoe en wat dieren eten, in de badkamer over poep en badderen en in de slaapkamer over het liefdesleven van de dieren en waar dieren slapen.
Bezoekers gaan op ontdekkingstocht door laadjes open te trekken, de telefoon op te nemen, pannen te openen, de wc-bril omhoog te doen en nog veel meer.

Ontwikkeld door De Elzenhoek
Het Verwonderhuis is voor het grootste gedeelte zelf ontwikkeld door de medewerkers van De Elzenhoek. De Elzenhoek wilde graag een ruimte waar bezoekers ook tijdens koudere en nattere dagen naar binnen kunnen gaan om van alles te leren over het wonderlijke dierenrijk. Volgens de filosofie van De Elzenhoek onthouden kinderen (en hun ouders en grootouders) dingen beter als ze spelenderwijs leren. Alles in het Verwonderhuis is daarom op die manier opgezet. Zo laat De Elzenhoek zien hoe bijzonder de natuur is en dat we daar met zijn allen erg zuinig op moeten zijn.

Zowel de knutselactiviteit als het kopje koffie, thee, ranja en een verwonderhuis-koekje na afloop zijn gratis.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27335