Datum plaatsing: 27 februari 2018

CDA Oss gaat voor een fietsbrug tussen Oijen en Maasbommel


CDA Oss gaat voor een fietsbrug tussen Oijen en Maasbommel


Oijen (Oss): Tijdens de Algemene Ledenvergadering van CDA Oss omarmden de leden het plan om een (wandel- en) fietsbrug te realiseren tussen Oijen en Maasbommel (gemeente West Maas en Waal). De leden onderschrijven de impuls die zo’n vaste oeververbinding tussen beide provincies geeft aan toerisme en recreatie. CDA West Maas en Waal ondersteunt dit plan; het sluit heel goed aan bij de “Acht Morgen”, een groot plan voor vakantiewoningen met een nieuw zwembad en een veelzijdig recreatiecentrum bij Appeltern, naast “De Tuinen van Appeltern”.

Een fietsbrug heeft vele voordelen
Naast de impuls die de brug geeft aan toerisme en recreatie biedt de brug ook voordelen voor scholieren die in Oss naar school gaan of voor diegenen die even wat boodschappen willen doen in het Centrum van Oss. In zijn algemeenheid wordt het fietsen, als gezonde en duurzame bezigheid, gestimuleerd. Hierbij speelt mee dat je nooit meer hoeft na te denken of je het laatste pont nog gaat halen. En doordat steeds meer mensen een e-bike hebben wordt de actieradius steeds groter en wordt bijv. een uitstapje naar Tiel eenvoudig en zelfs een fietstochtje van vijf kwartier van Oss naar de panda’s in Rhenen een reële mogelijkheid. Het streven is om op of in de aanloop naar de fietsbrug zonne- en windenergie op te wekken, zodat de brugverbinding duurzaam kan worden geëxploiteerd.

Informatiebijeenkomst
Woensdag 7 maart gaat CDA Oss dit plan uitgebreid toelichten tijdens een bijeenkomst in het Proeflokaal van Bierbrouwerij Oijen (20:30-21:30 uur, Oijense Bovendijk 61, Oijen). Leden van het CDA, de pers, maar ook andere geïnteresseerden zijn hierbij van harte uitgenodigd.
Komende woensdag, 28 februari, zal CDA Oss het plan al kort presenteren bij de officiële aftrap van de CDA-campagne van de Gemeenteraadsverkiezingen in de Regio “Twee Stromenland” (Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen, Wijchen en West Maas en Waal).Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15241