Datum plaatsing: 01 maart 2018

Het dak eraf met legendarisch Joe Cocker concert in de Orangerie


Het dak eraf met legendarisch Joe Cocker concert in de Orangerie


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Na de dood van Joe Cocker in 2014 wilden zijn bandleden er alles aan doen om de muziek van Joe Cocker levend te houden. En dat doen ze. Samen met zanger Elliott Tuffin brengen ze hits als ‘Cry me a river’ ‘Don’t let me be misunderstood’ en ‘You can leave your hat on’. Op donderdag 8 maart zal de band een staconcert in de Orangerie in Den Bosch geven. Eén van de slechts zes locaties in Nederland waar ‘Celebrating the Music of Joe Cocker’ te zien zal zijn.

Rocklegende Joe Cocker mag dan zelf niet meer onder de levenden zijn; zijn songs zijn onsterfelijk. Met dank aan bandleden Cliff Goodwin, Mitch Chakour en Deric Dyer, die jarenlang met de in 2014 overleden zanger op de planken stonden. Zij wilden Joe’s muzikale nalatenschap levend houden voor zijn talloze fans en zijn songs net zo authentiek ten gehore brengen als hij ze zelf zong. Een ‘mission impossible’ leek het, want waar vind je een stem die kan tippen aan Cockers markante rauwe stemgeluid? Die vond het drietal in de Londense rockzanger Elliott Tuffin, die heel veel inspiratie vond in de muziek van Cocker en qua stem verbluffende overeenkomst vertoont met zijn idool. Die gelijkenis maakt deze show tot een regelrechte reïncarnatie van de ziel van Joe Cocker!

Ook het overtuigend neerzetten van de podiumstijl van de rocklegende gaat Elliott probleemloos af. Samen met de drie gepassioneerde bandleden van weleer, aangevuld met nieuw instrumentaal bloed, brengt hij Cocker hits als ‘The Letter’, ‘Night Calls’, ‘Up where we belong’, ‘When the night comes’ en ‘Unchain my heart’ weer helemaal terug. Met zinderend gitaarwerk onder een stoere rockstem met rauwe hoekjes. De renaissance van Cockers repertoire laat zich met een knipoog mooi vangen in ‘With a little help from my friends’. Met deze oorspronkelijke Beatles song scoorde Joe Cocker in 1969 een wereldwijde hit. En nu is het dankzij zijn vrienden Cliff, Mitch en Deric dat miljoenen muziekliefhebbers ook na zijn dood nog zo intens van zijn muziek kunnen genieten.

De show ‘Celebrating the Music of Joe Cocker’ is op donderdag 8 maart om 20:30 uur te zien in de Orangerie in Den Bosch. Meer info en kaarten: www.theateraandeparade.nl

Foto: Canal Dis
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.11912