Datum plaatsing: 01 maart 2018

Toneelgroep Kriebels speelt Abseilen van Arie de Rooij


Toneelgroep Kriebels speelt Abseilen van Arie de Rooij


Berlicum (Sint-Michielsgestel): Toneelgroep Kriebels brengt ook dit voorjaar weer een stuk op de planken. Dit keer is gekozen voor de tragikomedie Abseilen van de schrijver Arie de Rooij.

Arie de Rooij studeerde af als dramadocent aan de faculteit theater van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sindsdien is hij actief als regisseur, schrijft toneelstukken en theaterteksten, geeft theatercursussen en speelt zelf voorstellingen. Sinds 2000 werkt hij fulltime als n van de dialoogschrijvers voor de serie Goede Tijden, Slechte Tijden.
Abseilen vertelt het verhaal van de drie vrouwen Josien (Janine Bosch), Jetta (Elianne Peters) en Juul (Carola Mooren) al vijfendertig jaar vriendinnen die met hun twee dochters Jasmijn (Eveline Wouters) en Jonneke (Maike Bosch), een week in de Ardennen op vakantie zijn. Josien is sinds een half jaar weduwe en kan wel een ontspannend weekje gebruiken. Als er plotseling een abseiler (Gerlach Hendrix) in de tuin valt, is het gedaan met de voorgenomen rust. De komst van deze vreemdeling, zijn mede-abseiler (Wilfried Dirkx) en hun cursusleider (Bram de Bruyckere) zet een reeks gebeurtenissen in gang die de hechte vriendschap en de soms wat benauwende familiebanden ernstig op de proef stellen. Een jarenlang geheim dreigt aan het licht te komen..
Abseilen gaat over vertrouwen en verraad, over liefde en hoop, over zorg en onbezorgdheid, over lef en lafheid. Kortom, een menselijk verhaal.

De voorstellingen zullen te zien zijn op zaterdag 10 maart in dn Durpsherd in Berlicum, entreeprijs 12,50 en op woensdag 14 maart en donderdag 15 maart in de Verkadefabriek in s-Hertogenbosch, entreeprijs 13,50. Alle voorstellingen beginnen om 20.15 uur.
Kaartverkoop: voor dn Durpsherd via www.tgkriebels.nl of voor aanvang aan de zaal, voor de Verkadefabriek via www.verkadefabriek.nl of 073-6818160.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

uit nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13807