Datum plaatsing: 02 maart 2018

Bernheze onderscheiden voor excellent sociaal ondernemen


Bernheze onderscheiden voor excellent sociaal ondernemen


Heesch (Bernheze): Bernheze heeft vrijdag opnieuw het certificaat in ontvangst mogen nemen dat hoort bij excellent sociaal ondernemen. Bernheze hoort bij de beste tien Nederlandse gemeenten op dit terrein. Ze handelt niet alleen met dit gedachtegoed voor ogen maar draagt het ook actief uit.

Bernheze eist van toeleveranciers en aannemers dat die kansen bieden aan mensen met met afstand tot de arbeidsmarkt. "Maar wat Bernheze bijzonder maakt is dat ze het ook zlf doet'', zegt Yuri Starrenburg. De topman van Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO) Nederland was vrijdag naar het gemeentehuis gekomen om het certificaat behorende bij de score 3, de hoogste treden, te overhandigen aan wethouder Rein van de Moorselaar.

Die was zichtbaar ingenomen bij de hernieuwde onderscheiding. Hij somde enthousiast voorbeelden op van hoe de gemeente Bernheze zich inzet voor deze speciale doelgroep en ook daadwerkelijk aan het werk zet. Bijvoorbeeld in de kringloopwinkel waarin twaalf mensen werk hebben gevonden en in het beheer van de sporthallen die de gemeente in eigen hand houdt. Verder werken ook in het gemeentehuis mensen met een een afstand tot de arbeidsmarkt. "Als wij het aan anderen verplichtingen opleggen en dan is het voor ons vanzelfsprekend dat we ook in de praktijk zelf het goede voorbeeld geven".

Foto Jarno van SantvoortUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14852