Datum plaatsing: 06 maart 2018

Prinses Irene treedt aan in Heesch


Prinses Irene treedt aan in Heesch


Heesch (Bernheze): Dat het Nederlandse weer wispelturig is, dat is algemeen bekend. Zo lastte de KNVB vrijdag alle wedstrijden in Zuid II nog af vanwege de zeer lage temperaturen, terwijl er op zondag zelf een prima tempartuurtje was voor de tijd van het jaar. Vanwege die afgelasting werd er een alternatieve wedstrijd georganiseerd tussen HVCH en Prinses Irene. Er werd door de Oranjemannen met 3-1 verloren in een wedstrijd waar het tempo hoog lag.

Er kon dus uiteindelijk wél gevoetbald worden, ware het niet dat de grasvelden daar waarschijnlijk niet voor geschikt waren. Prinses Irene speelde echter op het kunstgrasveld in Heesch. De thuisploeg is actief in de eerste klasse en zij staan daar op een mooie derde plaats. Bij de start van de wedstrijd was meteen te merken dat het tempo hoog lag. Waar Prinses Irene vaak gewend is in de wedstrijd de ‘voetballende’ partij te zijn, eiste HVCH deze rol op. Mogelijk moesten de heren uit Nistelrode hier aan wennen, want al in derde minuut viel de 1-0. Toch was Prinses Irene niet kansloos. Voetballend gezien waren de Van Tilburg-mannen met name in de eerste helft niet de mindere en lieten zien dat het een ploeg is waar je rekening mee moet houden. In de eerste helft was de beste kans voor Rolf van den Boogaart, die vrij kwam voor de goal maar helaas het doel mistte. Prinses Irene liet zien dat het niet wilde verliezen, maar HVCH liet dit niet zomaar over hun kant gaan. Een dikke vijf minuten voor rust wordt het nogmaals spannend voor de goal van Prinses Irene. Een corner wordt in eerste instantie gekeerd, maar kan daarna opnieuw worden voorgegeven en wordt in de goal gekopt. Er is echter sprake van buitenspel en de goal wordt afgekeurd. Er werd dus gerust met een 1-0 ruststand.

Na de rust waren er wat kleine wijzigingen in de opstelling. In de 50e minuut had Tim van de Brand kans om de gelijkmaker te maken. Hij werd echter vastgehouden en kon daardoor niet bij de bal. In de 55e minuut werd er aan de andere zijde gescoord: 2-0. Twee minuten later tikt Mustafa Seddiqi, ook verantwoordelijk voor het eerste doelpunt, de 3-0 binnen. Met deze score lijkt Heesch wat meer ontspannen te voetballen. Nistelrode is ondertussen wat meer risico gaan nemen. Dit zorgt er in eerste instantie voor de Heesch de overhand krijgt. Maar dan stormt daar Jeroen Bekkers op, die de bal voorgeeft op Martijn van Vught. Deze kopt de pal mooi binnen: 3-1! Hierna krijgt Prinses Irene nog enkele kansen, maar de eindstand wordt uiteindelijk bepaald op 3-1.


Op de foto Koen Pittens aan de bal (Bron: RKSV Prinses Irene, Beeld: Teun Bevers)Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.11942