Datum plaatsing: 07 maart 2018

FC Den Bosch en FC Oss gaan vol voor sportieve derby



Regio ('s Hertogenbosch): Beste supporters,

Derbyís zijn doorgaans de mooiste wedstrijden om te spelen en om te bezoeken. De wedstrijden worden op en naast het veld vaak met veel passie beleefd. Meestal tot op het randje, soms helaas ook over het randje. In het najaar van 2014 kwam het helaas in Stadion De Vliert tot flinke ongeregeldheden tussen wedstrijdbezoekers van FC Den Bosch en FC Oss, met grote schade voor beide clubs tot gevolg. Dit heeft ertoe geleid dat fans van beide clubs drie seizoenen lang collectief niet welkom waren in elkaars bezoekersvak.

In het voorjaar van 2017 zijn de gemeentes, politiekorpsen, supportersverenigingen en clubs van beide steden weer bij elkaar gekomen. Allen met de intentie om de voetbalwedstrijden tussen FC Den Bosch en FC Oss weer een feest te laten zijn en beide supportersgroepen in de gelegenheid te stellen de derbyís weer bij te wonen. Het resultaat was dat 150 supporters van FC Den Bosch op vrijdag 20 oktober 2017 de uitwedstrijd van hun ploeg in Oss mochten bezoeken. De sfeer rond dat duel was, naar tevredenheid van iedereen, uitstekend.

Op vrijdag 9 maart (20.00 uur) ontvangt FC Den Bosch streekgenoot FC Oss in Stadion De Vliert. 150 fans van de Osse ploeg worden die avond via een buscombiregeling in het bezoekersvak welkom geheten. Beide clubs roepen hun achterban ook nu weer op om er zowel in het stadion als daarbuiten een mooie voetbalavond van te maken, vol sfeer en beleving. Beide clubs beleven een sportief prima seizoen, dat gaan we deze avond in ieder geval zo houden!

Ondanks de positieve inspanningen van alle betrokken partijen blijft er toch een spanningsveld tussen beide supportersgroepen aanwezig. Onlangs is er namelijk een confrontatie tussen aanhangers van onze beide clubs op het laatste moment, door gepaste maatregelen te nemen, vermeden. FC Den Bosch en FC Oss benadrukken bij deze nogmaals en nadrukkelijk dat zij vol voor een voetbalfeest gaan op vrijdag 9 maart. Echter, als de omstandigheden zich daar niet voor lenen zullen de verantwoordelijke instanties zich genoodzaakt voelen om direct maatregelen te nemen. Via deze weg roepen wij al onze gewaardeerde supporters dan ook op zich te gedragen en achter hun ploeg te staan vanuit een gezonde rivaliteit en met wederzijds respect!

We kijken uit naar een sportieve derby!

Met sportieve groet,
FC Den Bosch FC Oss

Paul van der Kraan Peter Bijvelds
Algemeen directeur Algemeen directeur



Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15939