Datum plaatsing: 12 maart 2018

Lezing Hoe Kijkt Autisme in StadsBiEB Centrum, 's-Hertogenbosch


Lezing Hoe Kijkt Autisme in StadsBiEB Centrum, 's-Hertogenbosch


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Op 25 maart om 14:00 uur houdt fotograaf Ivo Ketelaar in de aanloop naar de Autismeweek 2018 een lezing over Hoe Kijkt Autisme in de StadsBiEB Centrum in 's-Hertogenbosch. Tijdens de lezing gaat Ivo in op hoe iemand met autisme naar de alledaagse werkelijkheid kijkt en die ervaart, onder meer aan de hand van concrete voorbeelden. Waar loopt communicatie uit de rails en hoe kun je dat voorkomen. Hoe beleef je als autist alledaagse dingen en hoe ga je daarmee om?

De lezing
Aan de hand van fotobeelden en bij de beelden behorende korte teksten vertelt Ivo Ketelaar hoe een autist naar de alledaagse werkelijkheid kijkt en welke emoties beelden bij een autist kunnen oproepen. Het geheel geeft mensen zonder autisme een idee hoe iemand met autisme de betreffende beelden kan beleven. Ivo Ketelaar: 'Deze lezing gaat over het tonen van beleving en emoties van autisten. Emoties waarvan wordt gezegd dat autisten die niet hebben. Die emoties zijn er wel degelijk, maar vaak zijn ze onzichtbaar voor de buitenwereld. Ik ga over die emoties vertellen tijdens deze lezing Hoe Kijkt Autisme. Hiermee probeer ik mensen met en zonder autisme dichter bij elkaar te brengen.' Toegang is gratis. Meer informatie en de link voor aanmelden vindt u op www.hoekijktautisme.nl.

Project Hoe Kijkt Autisme
Deze lezing is onderdeel van het project Hoe Kijkt Autisme van fotograaf Ivo Ketelaar. Hoe Kijkt Autisme biedt exposities en lezingen. Daar komen binnenkort nog een boek en lesmateriaal bij. Hoe Kijkt Autisme is in het voorjaar van 2017 van start gegaan met de expositie in Perron-3 te Rosmalen. De gemeente 's-Hertogenbosch en wethouder (Zorg) Paul Kagie hebben de expositie mogelijk gemaakt. Hoe Kijkt Autisme is nu op reis door Nederland. In najaar 2017 is de expositie in Renkum te zien geweest. In april rond de Autismeweek 2018 is de expositie in Apeldoorn. Meerdere exposities zijn in voorbereiding. De lezing is eerder in juli in Rosmalen gehouden. Meerdere lezingen zijn in voorbereiding.

Over Ivo Ketelaar
Ivo Ketelaar is professioneel fotograaf. Door de aparte combinatie van alledaagse beelden met korte teksten geeft hij een uniek inzicht in de belevingswereld van een autist. Een belevingswereld die voor niet-autisten vaak niet zichtbaar is. Ivo is 57 jaar en heeft zelf het syndroom van Asperger (een vorm van autisme).

Lokatie en aanvang
Lezing: Hoe Kijkt Autisme door fotograaf Ivo Ketelaar
Datum en tijd: 25 maart 2018 - 14:00 uur
Lokatie: Stadsbieb Centrum, Hinthamerstraat 72, 5211 MR 's-HertogenboschUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27623