Datum plaatsing: 12 maart 2018

VVD Bernheze: Geen voorrang huisvesting vluchtelingen


VVD Bernheze: Geen voorrang huisvesting vluchtelingen


Heesch (Bernheze): Op 12 januari 2016 maakten Burgemeester en Wethouders bekend dat er aan de Ruitersweg-West in Heesch een Asielzoekerscentrum (AZC) zou worden gerealiseerd voor de opvang van 500 vluchtelingen voor een periode van 10 jaar. Mede dankzij de inzet van de VVD-Bernheze is dat AZC er niet gekomen.
Op 14 juli 2016 besloot de Gemeenteraad het voormalige MOB-complex in de bossen van Nistelrode beschikbaar te stellen voor de opvang van 300 vluchtelingen voor 5 tot 10 jaar. Ook tegen dit voorstel verzette de VVD-Bernheze zich. Gelukkig liet het COA weten geen belangstelling te hebben.
Op 30 augustus 2016 verscheen het plan om dan maar tijdelijke woonunits voor statushouders (erkende vluchtelingen) neer te zetten in Heesch en Nistelrode. Na wederom veel heisa werd besloten om ook dit voorstel niet uit te voeren.
Vanaf het begin heeft de VVD-Bernheze zich verzet tegen grootschalige opvang van vluchtelingen. Wij hebben altijd gepleit voor kleinschalige huisvesting in alle kernen van Bernheze. Uiteindelijk heeft de meerderheid van de gemeenteraad ons standpunt overgenomen.
En wat is nu het resultaat na 2 jaar?
In oktober 2017 heeft Bernheze de taakstelling (41 personen) voor 2017 gehaald.
Vanaf 2004 tot eind 2017 hebben wij in Bernheze 513 statushouders gehuisvest.
Voor 2018 is de taakstelling 37 personen.
Gezien de landelijke ontwikkelingen is onze keuze om gn voorrang meer te verlenen aan de huisvesting van statushouders, maar te focussen op onze eigen inwoners.

VVD-Bernheze kiest voor doen. Stem op 21 maart VVD lijst 6
Vragen opmerkingen of tips? info@vvdbernheze.nl

Jack van der Dussen
Lijsttrekker VVD-Bernheze
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.11867