Datum plaatsing: 19 maart 2018

Natasja Nas: Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk


Natasja Nas: Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Winkelpassage De Molenhoek onderging in bijna twee jaar tijd een complete gedaanteverwisseling. Dat was geen overbodige luxe want het winkelcentrum was tamelijk verouderd en diverse winkeliers kregen door de jaren heen behoefte aan winkelruimte met een ander formaat en een bijdetijdse uitstraling. Begonnen in januari 2016 eindigde het karwei met de officiële opening in november afgelopen jaar.

door Herman van Dinther

De achttien ondernemers hebben in die periode behoorlijk moeten afzien, zeker zij die van locatie wisselden. Voor een aantal betekende het zelfs dat de winkel een tijdje gesloten moest worden, zoals DA Mooi dat zes weken dichtging.
Natasja Nas (44), eigenaresse van DA Mooi heeft het allemaal overleefd en is helemaal blij met haar stek in Molenhoek.
Als dochter van een ondernemende vader kreeg zij al jong het ondernemersvirus mee. Die had in Escharen, haar geboorteplaats, een technisch installatiebureau. Na haar opleiding kwam zij in de Randstad in de financiële wereld terecht als franchiser in hypotheekzaken.

Service
Natasja: “Dat heb ik een jaar of acht gedaan en toen kwam ik via via op het hoofdkantoor van Van der Doelen terecht die zo’n dertig DA-winkels had. Ik deed op kantoor met name marketing en communicatie en dat was vooral business to business. Maar in augustus 2013 ging de keten van Van der Doelen failliet en nam ik de DA en Mooi winkel in Molenhoek over en begon de zaak weer op te bouwen. Dat was en is geen eenvoudige opgave. Je behoort dan weliswaar tot een franchiseketen met bepaalde formules, maar dat betekent niet dat je niets zelf moet doen. In feite heb je drie onderdelen in je winkel. Drogisterij- en geneesmiddelen, parfumerie en verzorgingsproducten zoals shampoo, bodycremes, deo’s en dat soort zaken. Die laatste groep zie ik als service voor de klant. Fabrikanten zoals Nivea, Dove, Rexona stunten voortdurend met acties zoals 1+1. Nivea bijvoorbeeld heeft vorig jaar slechts vijf weken niet gestunt. Je snapt wel dat op dit segment nauwelijks iets verdiend wordt.”

Topmerken
“Als ondernemer heb je tal van wensen, maar de leveranciers stellen eisen. Aan je omzet, aan je winkelindeling, aan het merkenpalet, aan de deskundigheid van je medewerkersteam enzovoort. Mijn ambitie is om de Top Tien van parfummerken te kunnen presenteren. We zijn al aardig op weg, acht van de tien hebben we al in het assortiment. Voor ons maakt het niet uit hoeveel een klant te besteden heeft, voor ons is iedereen gelijk. Service en aandacht zijn in onze winkel kernbegrippen en wij vinden dat elke klant dat moet ervaren. Grappig is trouwens dat een aantal vaste klanten hun voorkeur heeft om advies te krijgen van een medewerkster waar vertrouwen in is. Zo heeft ieder lid van ons zevenkoppig team wel haar ‘eigen’ klanten en dat geeft wederzijds voldoening.
Ikzelf sta de ene week drie en de andere week vier dagen in de winkel. Daarnaast ben ik natuurlijk druk met inkoop, administratie, coaching van de medewerksters en ook niet onbelangrijk, volg ik de trends in de markt. De optelsom van deze verschillende taken maakt dat ik mijn werk hartstikke leuk en interessant vind. Voeg daaraan toe dat je als ondernemer zelf verantwoordelijkheid draagt en anderen nergens de schuld van kunt geven dan heb je daar de uitdaging.
Ik heb voor mijzelf een tijdspad uitgezet wat ik als ondernemer wil volgen. De zaak in Molenhoek wil ik eind van dit jaar helemaal top hebben. Intussen spaar ik heel doelbewust om op termijn nog een tweede en derde zaak te kunnen openen. Daar heb ikzelf één voorwaarde aan verbonden, ik wil dat doen zonder naar de bank te hoeven. Ik zie wel mogelijkheden in Berlicum, Hintham of het Mgr. Van Roosmalenplein.”
Aan haar daadkracht en wilskracht zal het niet liggen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16860