Datum plaatsing: 16 maart 2018

Wiljan Vloet: Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst


Wiljan Vloet: Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”, zegt Wiljan Vloet gedecideerd. Vloet werkt sinds dit seizoen als manager voetbalzaken en hij onderstreept het belang van een krachtige jeugdopleiding. In zijn functie zal Vloet het sportieve beleidsplan van de club verder vormgeven en uitrollen binnen de gehele organisatie.

door Reinoud van Uffelen

Wiljan Vloet studeerde ooit aan het CIOS en weet als onderwijsman dat het bij het opleiden van jonge mensen draait om persoonlijke aandacht en een goede begeleiding. Zo zegt hij: “Het is belangrijk dat ieder kind het maximale uit zijn mogelijkheden haalt. Dat verdienen ze ook.”

Keuzes
Om Vloet wat beter te leren kennen leg ik hem vier keuzes voor: Trump of Poetin? “Dat is gelijk een moeilijke, want het zijn natuurlijk allebei koekenbakkers, maar dan kies ik toch voor Poetin. Hij opereert in ieder geval vanuit een ideologie.” The Beatles of The Rolling Stones? “Ik twijfel geen moment: the Stones.” Topsport of politiek? “Politiek heeft zeker mijn interesse en ik ben nog steeds politiek actief bij het CDA, maar dat is dan weer in de landelijke werkgroep Sport, ik kies dus voor topsport.” Ronaldo of Messi? Weer geen twijfel. Vloet kiest Ronaldo. Hij zegt hierover: “Ronaldo is iemand die leeft voor zijn sport en altijd en overal zichzelf 100% geeft. Dat spreekt me aan. Met een gezonde ambitie kun je veel bereiken. Dat zag ik ook in mijn eigen gezin bij mijn dochters en bij mijn zoon Rai. Hij voetbalt nu in de Eredivisie bij NAC.”

Thuishaven
“Als je een hoogwaardige en duurzame jeugdopleiding wilt neerzetten en je budget reikt niet tot in de hemel, dan moet je niet alleen ambitieus, maar ook innovatief zijn. Met de nieuwste technieken proberen wij de ontwikkeling van onze spelers goed meetbaar te maken”, aldus Vloet. Over de organisatie zegt hij: “Het is inmiddels een hele organisatie en als je zo’n jeugdopleiding goed wil neerzetten zijn er drie pijlers zeer belangrijk. Dat zijn de spelers, de trainers en de faciliteiten. Als je van je jeugdopleiding een thuishaven wilt maken heb je niet alleen de beste spelers nodig, maar ook de beste trainers én de beste faciliteiten”. Deze drie pijlers versterken elkaar als een hefboom. Vloet vult aan: “Als je goede trainers hebt, maar niet de goede faciliteiten, dan heb je als club toch het nakijken en maken ouders een andere keuze. Want ouders willen het beste voor hun kind. Het is belangrijk dezelfde taal te spreken.”

Halen én brengen
Ook de samenwerking met amateurclubs in de regio is van levensbelang. Vloet hierover: “We hebben ons gepresenteerd aan de clubs in de regio en zijn sinds enkele maanden met ruim 20 clubs in gesprek. Daarbij is het halen en brengen. Als een amateurclub ons spelers levert, verwachten ze ook iets terug. Er is dus veel overleg en er zijn allerhande activiteiten voor die clubs. Inmiddels zijn er meerdere clubs uit stad en regio die we binnen ons beleid ‘samenwerking amateurclubs’ hebben gepresenteerd. We kijken uit naar een duurzame samenwerking.”

Vloet is tevreden met de ontwikkelingen die in gang zijn gezet. “Bij de selectie is een groot deel afkomstig uit de regio en de jeugdopleiding. Zoals we al zeiden: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.”
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14593