Datum plaatsing: 19 maart 2018

Cees van Iersel: ‘Dorpen, wijken en buurten vormen samen de stad’


Cees van Iersel: ‘Dorpen, wijken en buurten vormen samen de stad’


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Heel bewust heeft hij gekozen voor Rosmalens Belang als zijn partij. Niet om alleen maar voor de belangen van zijn woonplaats op te komen. Cees: “De samenvoeging met Den Bosch nu al meer dan twintig jaar geleden heeft mij indertijd veel pijn gedaan. Intussen heb ik er met moeite mee leren leven en besef ik dat we deel uitmaken van een groter geheel.”

door Herman van Dinther

“Dat neemt niet weg dat ik het belangrijk vind dat dorpen zuinig zijn op hun eigen identiteit. Overigens zonder dat ik dat met oogkleppen op doe. Nadat Nuland en Vinkel ook bij de stad zijn gevoegd vraagt dit van een gemeentebestuur een brede blik waarbij de diversiteit van stadscentrum, dorpen, wijken en buurten goed in de gaten moet worden gehouden. Hoewel ik als zevende op de kandidatenlijst sta hoop ik dat genoeg mensen op mij zullen stemmen zodat ik rechtstreeks tot raadslid word gekozen. Wanneer dat zo is dan geef ik me met hart en ziel voor dat werk. Jazeker, voor de belangen van alle inwoners van de gemeente. Ik vind trouwens dat wij een prima kandidatenlijst hebben met de kundigste mensen. En die zijn hard nodig in het gemeentebestuur. Ik hou trouwens mijn hart vast. Aan de gemeenteraadsverkiezingen doen maar liefst zeventien partijen mee. Dat is natuurlijk waanzin.”

Verloren stemmen
“Er zullen veel stemmen verloren gaan omdat meerdere splinterpartijen geen zetel halen. Bovendien zijn er enkele partijen die ruimte geven aan ‘overlopers’ of als zodanig een eigen partij zijn begonnen. En al die partijen hebben hun kandidatenlijsten moeten vullen vaak met mensen die bestuurlijk absoluut onervaren zijn. Den Bosch verdient beter, vind ik.
Rosmalens Belang heeft de afgelopen jaren niet alleen hard gewerkt maar ook veel bereikt. Succes heeft vele vaders, maar het Centrumplan is er gekomen dankzij Rosmalens Belang. Dat geldt ook voor de verbindingsweg die aan de Tivoliweg is gekoppeld en niet te vergeten de overkapping van zwembad Kwekkelstijn welke in de maak is. Wethouder Jos van Son heeft die en ook nog veel andere resultaten bereikt, vanzelfsprekend samen met de fractie van Rosmalens Belang.
Het is meer dan jammer dat hij door persoonlijke omstandigheden zijn zittingsperiode niet heeft kunnen afmaken.”

Lokale partijen belangrijk
“Je hoort en leest vaak over de discussies die er bestaan over het verschil van landelijke en lokale politieke partijen. Ik vind dat lokale partijen een meerwaarde hebben omdat hun programma alleen draait om plaatselijke politiek. De kandidaten hebben hun voelsprieten in hun eigen woon-en leefomgeving uitstaan en kennen de gevoelens en verlangens van hun plaatsgenoten. De kandidaten van de landelijke partijen wonen natuurlijk ook in onze gemeente maar hebben dwingend te maken met de politieke lijn van hun partij en het partijprogramma. Dat maakt toch wel verschil lijkt mij. Mensen die geworteld zijn in hun eigen woonomgeving, zoals ikzelf, hebben op basis van hun betrokkenheid toch een streepje voor.”

Maatschappelijk dienstbaar
“Ik heb het altijd van belang en interessant gevonden om mij maatschappelijk dienstbaar te maken. Zo ben ik al twaalf jaar met veel plezier voorzitter van de voetbalclub RKKSV op Kruisstraat. De vergaderingen van de Hannusclub, verantwoordelijk voor de scholenoptocht op de vrijdag voor Carnaval en de intocht van Prins Carnaval met Kinderoptocht op zaterdag, zit ik al zeventien jaar voor. Voor de Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval ben ik al vele jaren actief en ben daarvoor benoemd tot Erelid. In 2016 ontving ik de Hannus d’n Heiboer Trofee en werd ik ook Koninklijk onderscheiden. Daar ben ik best trots op.”
Voor Cees, die in 1981 een eigen administratiekantoor startte, staat eerlijkheid in alle opzichten voorop.
“Dat geldt dus ook in de politiek. Daarom ben ik bij Rosmalens Belang. Mijn motto is ‘kijk vooral naar de dingen die goed gegaan zijn en niet wat er verkeerd ging’. Dat is trouwens weinig bij Rosmalens Belang. Ik vind het fijn om kandidaat te zijn op de lijst. En zoals gezegd, ik hoop dat zoveel mensen vertrouwen in mij hebben dat zij op mij stemmen en ik daardoor in de gemeenteraad kom. Ik zal dat vertrouwen op geen enkele manier schaden.”
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politiek nieuws


18 oktober
18 oktober
18 oktober
18 oktober
19 oktober
19 oktober
19 oktober
19 oktober
19 oktober
20 oktober
20 oktober
20 oktober
20 oktober
20 oktober
21 oktober
22 oktober
22 oktober
23 oktober
23 oktober
24 oktober
24 oktober
25 oktober
25 oktober
26 oktober
26 oktober
26 oktober
26 oktober
26 oktober
26 oktober
27 oktober
27 oktober
28 oktober
29 oktober
01 november
02 november
02 november
02 november
03 november
03 november
03 november
06 november
06 november
06 november
08 november
09 november
09 november
09 november
10 november
10 november
13 november
13 november
14 november
15 november
15 november
16 november
20 november
22 november
29 november
30 november
30 november
06 december
07 december
14 december
14 december
20 december
27 december
28 december

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15525