Datum plaatsing: 20 maart 2018

Bijzonder examenconcert in Vinkel


Bijzonder examenconcert in Vinkel


Vinkel ('s Hertogenbosch): Concerto Debutto voor fluit en klarinet

Op zaterdag 7 april 2018 gaan Brigit van de Ven (17) en Meike van der Lee (18) voor het D-examen. Zij geven daartoe een Concerto Debutto voor fluit en klarinet in Dorpshuis ít Zijl in Vinkel. Aanvang is 19.30 uur en de zaal is een half uur eerder open.

Brigit bespeelt de dwarfluit en Meike speelt klarinet. Beiden zijn ze al meer dan 10 jaar lid van harmonie ODIO in Vinkel. Onderdeel van het behalen van het D-examen is het geven van een concert waarin de muzikale vaardigheden ten toon gespreid worden ten overstaan van een deskundige jury en het aanwezige publiek. Aan het einde van de avond is het aan de jury om te bepalen of dat zij voldoen aan de opgestelde normen voor het D-examen. Voorwaarden zijn dat de kandidaten ieder uur stukken van D-niveau ten gehore brengen. De voordrachtstukken worden gespeeld met begeleiding van afwisselend piano of orkest, in ensembleverband en solo.
De beide jonge Vinkelse muzikantes worden ondersteund door het harmonieorkest o.l.v. Peter-Paul van Esch, en door Wim van Asseldonk op de piano. Ze zijn al druk bezig met repeteren om op 7 april een overtuigend avondvullend programma neer te kunnen zetten met veel verschillende soorten muziek.
De naam van het concert is Concerto debutto voor fluit en klarinet, oftewel het debuut van beiden als het aankomt op het geven van een eigen concert. Het zou voor Brigit en Meike fantastisch zijn als u met uw aanwezigheid hun debuut zou willen ondersteunen. U krijgt er vast een mooie muziekavond voor terug! (foto Linda Hubers)

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

uit nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13592