Datum plaatsing: 16 maart 2018

Leefbaarheid Nuland en Vinkel topprioriteit voor het CDA


Leefbaarheid Nuland en Vinkel topprioriteit voor het CDA


Nuland ('s Hertogenbosch): Inwoners van Nuland en Vinkel kunnen trots zijn op het dorp waar zij wonen. De saamhorigheid en het verenigingsleven zijn nog volop aanwezig. Dat moet ook zo blijven. Ook het behoud van het unieke dorpse karakter van Nuland en Vinkel mag niet verloren gaan.

Leefbaarheid van beide dorpen is dan ook voor het CDA-topprioriteit. Om dit alles in stand te houden is bouwen noodzakelijk. Voldoende betaalbare nieuwe woningen voor jong en oud. En zeker huurwoningen in het middensegment mogen hierbij niet vergeten worden. Maar we blikken ook al vooruit en gaan op zoek naar nieuwe woningbouwlocaties voor de toekomst.
Het CDA wil ook dat beide dorpen veilig zijn en blijven. Daarom wordt er in samenspraak met de bewoners een veiligheidsagenda opgesteld en een wijktoezichthouder aangesteld. De drugsproblematiek in Nuland en Vinkel is onacceptabel! Deze wordt zo snel mogelijk aangepakt in samenwerking met de scholen en verenigingen. Het begint met de jeugd.
Leefbaarheid wordt medebepaald door goed openbaar vervoer. Je wilt toch je kinderen vanuit het dorp naar school kunnen laten gaan met het openbaar vervoer. Maar ook een bezoekje aan het ziekenhuis in Den Bosch moet toch te doen zijn. Samen met de inwoners van Vinkel en Nuland wil het CDA op zoek gaan naar creatieve en eigentijdse oplossingen.
Het industrieterrein Heesch-West wordt de komende jaren ontwikkeld. Dit mag er niet toe leiden dat er sluipverkeer door de kom van Nuland en Vinkel gaat rijden. Of dat de inwoners ís ochtends in de file het dorp uitrijden. Voordat de eerste paal in Heesch-west de grond ingaat is de ontsluiting op een veilige manier geregeld. Zeker ook voor de fietsers, deze gaan wat het CDA betreft veilig en onbelemmerd over vrijliggende fietspaden op pad. Als de verbreding van de A59 noodzakelijk is, dan wordt dit aangepakt.
Nuland en Vinkel zijn prachtige dorpen in het groen gelegen. Het CDA wil de komende jaren volop investeren in de natuurontwikkeling rondom beide dorpen. Met als uitkomst; een groengebied waar iedereen in zijn vrije tijd heerlijk kan recreŽren.
Ook de inwoners van Nuland en Vinkel zullen energiebesparende maatregelen gaan treffen. Deze worden wat het CDA betreft ondersteund met subsidies. Daarnaast gaan we op zoek naar eigentijdse manieren van energieopwekking. Maar dat doet het CDA in samenspraak met de bewoners, waarbij het karakteristieke landschap niet mag worden aangetast.

De afgelopen jaren is er veel geÔnvesteerd in beide dorpen. Dorpspleinen zijn vernieuwd, fietspaden aangelegd, subsidie voor de Vinkelse molen geregeld en er wordt gelukkig weer gebouwd. Maar het kan altijd nog beter. Daarom wil het CDA de komende jaren in samenspraak met de bewoners blijven investeren in goede voorzieningen. Vandaag aan de slag voor morgen! Aan de slag voor Nuland en Vinkel!

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13857