Datum plaatsing: 01 april 2018

Nieuw: de Obstakel Spektakel Run op Hemelvaartsdag


Nieuw: de Obstakel Spektakel Run op Hemelvaartsdag


Berghem (Oss): Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, staat - dwars door de Berghemse dorpskern - de eerste editie van de Obstakel Spektakel Run gepland. Het organisatiecomité is al een hele tijd druk in de weer met de voorbereidingen. “Maar het enthousiasme van de deelnemers moet er voor gaan zorgen dat het dorp een geslaagd evenement rijker is”, weet Werner Smits.

door Mark van der Donk

Samen met Michael Bots is Werner Smits de drijvende kracht achter de nieuwe activiteit op de Berghemse kalender. “We wonen in een actieve, sportieve gemeente”, vertelt hij. “Er is natuurlijk al veel te doen in het dorp, maar we vonden dat dit nog ontbrak in Berghem.” De Obstakel Spektakel Run zet het hele dorp op zijn kop. “Het moet een groot feest worden”, aldus Smits. “Van 10.00 tot 17.30 uur zijn we actief bezig met de run en ’s avonds zijn alle deelnemers en andere belangstellenden van harte welkom op de afterparty. Dan zal een DJ de hele avond verzorgen, met muziek uit de jaren ’80, ’90 en ‘00, maar ook van nu. Voor ieder wat wils dus. Ook de prijsuitreiking zal tijdens de afterparty plaatsvinden.”
Maar eerst terug naar de middag, waar het in eerste instantie allemaal om te doen is. De organisatie zet een parcours van ongeveer 5 kilometer uit door de dorpskern van Berghem. “De run begint en eindigt aan de Burgemeester van Erpstraat 80, de locatie waar ook de zeskamp van de KPJ en het carbidschieten op oudjaarsdag plaatsvinden. Via De Merx en Jumbo gaan we naar Brabants Isolatiebedrijf, langs snackbar Silly’s, de Albert Heijn, schildersbedrijf Hendriks, drukkerij Theunisse, WIRO en zo weer terug naar de start/finish. Daar staat ook een food-market, die overdag open is voor deelnemers en toeschouwers en een feesttent waar ’s avonds de afterparty in plaatsvindt. Zowel overdag als in de avonduren is er een gevarieerd aanbod aan drank en etenswaren.”
Onderweg moeten de deelnemers diverse obstakels bedwingen. In totaal ongeveer twintig. “En dan moet je denken aan bijvoorbeeld een bandenstapel, een klimwand of een (opblaas)stormbaan. Er is in ieder geval voldoende uitdaging voor iedereen”, denken de organisatoren. “Bedrijven kunnen een obstakel maken en zo een bijdrage leveren aan een echt dorpsfeest. We zullen daar diverse Berghemse ondernemers voor benaderen, maar kunnen natuurlijk altijd iemand over het hoofd zien. Meld je dus gerust als je interesse hebt.”

Inschrijven
Het is al ook mogelijk om je, via de website, in te schrijven voor de diverse runs. Dat kan met een groepje van minimaal 4 en maximaal 7 personen. De dag start met een Kids & Family Challenge, waaraan tieners van 12 tot 16 jaar (eventueel onder begeleiding) aan kunnen deelnemen. In de middag is het tijd voor de Team Run, voor iedereen van 16 jaar en ouder. “Voor een kleine vergoeding kan iedereen aan dit evenement deelnemen”, aldus Smits. “En hoe eerder je inschrijft voor de Team Challenge, hoe voordeliger. Voor ons is het ook fijn om te weten op hoeveel deelnemers we moeten rekenen. We hebben namelijk veel vrijwilligers nodig om alles in goede banen te leiden. Bij de start en finish zijn er veel handjes nodig, maar ook bij ieder obstakel en alle wegafsluitingen moeten vrijwilligers het een en ander in goede banen leiden.”
Het wordt de eerste keer dat de Obstakel Spektakel Run in Berghem wordt georganiseerd, maar als het aan de organisatoren ligt, wordt het een jaarlijks terugkerend evenement. Aan hun inzet zal het in ieder geval niet liggen. “Maar het enthousiasme van de deelnemers moet er een geslaagd evenement van gaan maken.”
Meer informatie vind je op www.obstakelspektakelrun.nl. Op die plek kun je je ook inschrijven.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26042