Datum plaatsing: 21 maart 2018

Mannenkoren laten zich zien en horen


Mannenkoren laten zich zien en horen


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Op zaterdagmiddag 7 april 2018 is de gastvrije Bois le Duc-zaal van ons Provinciehuis de zang- en ont-moetingsruimte van de mannenkoren van Den Bosch, Rosmalen, Vlijmen en Vught.
In deze zaal van 14.00 tot 17.00 uur laten de vier koren, in blokjes van een kwartier, continue hun fraaie liederen klinken en geven zij in de foyer naast de zaal informatie over hun koor.
Waarom ze dat doen? Omdat zij de mannen uit onze regio de kans willen geven om kennis te maken met het fraaie geluid van de mannenkoorzang. En omdat ze hopen dat veel mannen zullen ontdekken hoe plezierig het is om in een koor te zingen. En dat alles onder het motto: “Echte mannen zingen in koor”.

Kiezen uit vier koren
Deze vier regionale en zelfstandige mannenkoren zijn voor deze actie een tijdelijk samenwerkingsver-band aangegaan omdat zij elkaar willen helpen met de ledenwerving en omdat zij geïnteresseerde mannen de mogelijkheid willen geven om te kiezen tussen vier koren. Vier verschillende koren, met ieder hun eigen dirigent, eigen stijl, eigen sfeer en eigen geluid.
De koren zoeken nieuwe leden met een ondergrens vanaf circa 50 jaar en met een flexibele boven-grens want een goede stem is niet aan leeftijd gebonden. Wie geen noten kan lezen is toch welkom, want dat is geen onoverkomelijk bezwaar.

Plezier in zingen
Veel mannen durven de stap naar een lidmaatschap niet te zetten omdat ze twijfelen aan hun eigen zangstem. Zij stellen vaak solo-eisen aan hun stem. En dat is niet reëel, want solokwaliteit is niet nodig om in een koor te kunnen zingen. Daarom krijgt iedere man de kans om bij het koor van zijn keuze een aantal repetities bij te wonen, zonder kosten en zonder verplichtingen. Als je denkt dat zingen leuk is en je hebt er zin in, is er niets meer dat je tegenhoudt!

Wees welkom
Het Koninklijk ’s-Hertogenbosch Mannenkoor staat onder leiding van Math Dirks. Ien Bouwmans is dirigent van het Rosmalens Mannenkoor, Wilma van der Schoot leidt het Vughts Mannenkoor en het Vlijmens Mannenkoor, dat medewerking krijgt van het Jan van Lee Mannenkoor uit Veghel, wordt gedirigeerd door Carla Bons. Meer informatie is uiteraard te lezen op de eigen website van ieder koor. Wij roepen ieder man op die wel eens zingt onder de douche of in de auto. Kom naar ons mooie Pro-vinciehuis en breng je broer, buurman, vriend, collega, neef, maar ook gerust je vrouw mee en ontdek de waarde en warmte van de mannenkoorzang.
Provinciehuis Den Bosch, zaterdag 7 april 2018 van 14 tot 17 uur.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

uit nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13174