Datum plaatsing: 22 maart 2018

29 kunstenaars tonen werk tijdens Atelierroute Bernheze


29 kunstenaars tonen werk tijdens Atelierroute Bernheze


Heesch (Bernheze): Iedere twee jaar vindt in de dorpen die de gemeente Bernheze vormen een atelierroute plaats. Over drie weken is het weer zover. Dan zetten 29 kunstenaars hun deuren open voor het publiek, dat op twee ‘zondagen’ welkom is om op informele wijze hun werken te aanschouwen én ideeën uit te wisselen met de makers.

door Mark van der Donk

Betsie van der Cammen, zelf woonachtig in Heeswijk-Dinther en verantwoordelijk voor de PR van de route, kijkt er al even naar uit. “Dit wordt de vierde atelierroute van Bernheze en ik heb iedere keer nog deelgenomen. Ik vind het heel leuk om bezoekers te ontvangen, van mijn schilderijen te laten genieten en vooral om hen over mijn werk te vertellen. Het inspireert me enorm. Ik word er door geënthousiasmeerd, als het ware.”
Ze zal niet de enige kunstenaar zijn die staat te popelen om haar werkplaats open te stellen voor geïnteresseerde liefhebbers. “Iedereen wil graag zijn of haar nieuwe werk laten zien. In totaal doen er 29 kunstenaars mee, uit Heesch, Heeswijk-Dinther, Vorstenbosch en Nistelrode”, weet ze. “Het is dus best een groot gebied. Bij mooi weer is het een prachtige fietsroute. En zijn de weergoden ons wat minder gezind, dan is de auto natuurlijk een prima alternatief.”
In Heesch is Josien van Boxtel te bezoeken aan de Julianastraat, Toon Hormann aan de Christinastraat en Charles en Annique Knotter aan de Holkampstraat. Nieuw is Carla van der Linden, die exposeert in zorgcentrum Heelwijk. “We zijn blij dat weer enkele nieuwe kunstenaars deelnemen. Deze keer zijn er bijvoorbeeld twee mensen bij die aan staalkunst doen. Leuk voor de diversiteit, een keer iets heel anders. Sowieso is er een groot aanbod aan kunstobjecten, zoals schilderijen, tekeningen, keramiek, glas, steen, hout, brons, siersmeden en fotografie. Zo goed als iedere kunstenaar biedt ruimte aan een gastexposant. Zo komen bijvoorbeeld bij mij, in de tuin, imposante keramische objecten te staan. De bezoekers kunnen daardoor het werk van liefst 60 verschillende artiesten bewonderen.”

Tentoonsteling
De atelierroute vindt plaats op twee ‘zondagen’ begin april. “Op tweede paasdag, maandag 2 april, is de eerste dag en een week later, op zondag 8 april, doen we het nog eens dunnetjes over. Bij alle exposanten en op diverse plaatsen als de VVV’s en het gemeentehuis is een plattegrond en routebeschrijving verkrijgbaar. En in De Pas kunnen mensen, bij een centrale overzichtstentoonstelling, alvast een eerste indruk krijgen van wat er allemaal te zien is op deze dagen. Van iedereen hangt of staat er een object en ook daar liggen de routebeschrijvingen klaar.”

Opening
Op woensdag 28 maart vindt om 16.00 uur de officiële aftrap van de atelierroute plaats. “Bij twee kunstwerken in de buitenlucht, die dan onthuld worden”, weet Van der Cammen. “Nabij de viaducten Menzel en ’t Loo, aan de poorten van de Maashorst. Dat doen we in samenwerking met de gemeente Bernheze, die een kunstopdracht uitschreef voor deze locaties en ook graag deel wil uitmaken van onze route. Om 18.00 uur volgt de formele opening van de tentoonstelling in De Pas, die speciaal geopend is op tweede paasdag van 11.00 tot 14.00 uur en op zondag 8 april de hele dag.”
Neem alvast een kijkje op atelierroutebernheze.nl voor een overzicht van onder meer alle locaties.

werk van Annique Knotter
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27687