Datum plaatsing: 22 maart 2018

Plannen van nieuwe ontmoetingsplek Heesch krijgen vorm


Plannen van nieuwe ontmoetingsplek Heesch krijgen vorm


Heesch (Bernheze): Het is al langer bekend dat CC De Pas, De Eijnderic en de bibliotheek hun activiteiten graag onder 1 dak willen aanbieden. Wat is de stand van zaken? Tijd voor een update aan de Bernhezenaren.

“De samenwerking verloopt voorspoedig” zegt Astrid van Berkom van de bibliotheek Bernheze “In september hebben we een enquête gehouden waaruit blijkt dat veel mensen het een goed idee vinden om een nieuwe ontmoetingsplek te creëren in Heesch. Een gebouw waar iedereen terecht kan voor informatie en advies, cultuur, creatieve vorming, recreatie en educatie, ontmoeten en ontspanning. We zijn ontzettend blij met die uitslag!”.

Kris Roemers van de Eijnderic vult aan: “Het is onze missie om van die ontmoetingsplek dé huiskamer van Heesch te maken. Een centrale plek in het dorp waar iedereen meedoet en meetelt. Om de inwoners te betrekken hebben we ‘creatieve sessies’ georganiseerd. Hierbij kon iedereen meedenken in kansen en mogelijkheden. Dat leverde voor ons veel waardevolle informatie op om van de nieuwe ontmoetingsplek een plek te maken waar alle inwoners zich straks thuis voelen.”

“Het is van belang dat alle organisaties, verenigingen en bezoekers het naar hun zin hebben bij ons. Het gebouw is daarbij een heel belangrijke factor” zegt Wilco Schrijvers van CC de Pas. “Daarom heeft de gemeente een bureau ingeschakeld dat de wensen en eisen van alle betrokken organisaties, verenigingen en bezoekers heeft verzameld. Met die informatie maken we de komende maanden tekeningen van hoe het er straks écht uit komt te zien. Kleuren, meubilair, inrichting, entree, het terras en de buitenkant van het gebouw. Dan zal het pas écht gaan leven voor iedereen.”

De nieuwe ontmoetingsplek komt in het gebouw waar nu CC De Pas zit. De partners en gemeente werken hard om de plannen en bijhorende kosten inzichtelijk te hebben rond de zomervakantie zodat de gemeenteraad hierover een weloverwogen besluit kan nemen.

Wilt u als inwoner van Bernheze graag meedenken en betrokken worden bij de nieuwe ontmoetingsplek in Heesch? Mail dan naar gemeente@bernheze.org of bel 14 0412.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.24089