Datum plaatsing: 21 maart 2018

Aart Schoones duikt de woestijn weer in


Aart Schoones duikt de woestijn weer in


Heesch (Bernheze): Wie Aart Schoones zegt, zegt Dakar. Toch was de Heesche ondernemer dit aanwezig in de rally in Zuid-Amerika. Net zoals voor vele andere Nederlanders zijn de hoogte en de vele afgelastingen reden om verstek te laten gaan. Toch doet de ervaren rot niets liever dan spelen in de zandbak. Met de deelname aan de Morocco Desert Challenge 2018 is een prima alternatief gevonden.

door Wiljo van Nuland

Tussen 14 en 22 april 2018 doorkruisen de deelnemers Marokko in acht gevarieerde etappes. Tussen de start op het strand aan de Atlantische oceaan en de finish aan de Middellandse Zee wacht hen al het moois wat Marokko heeft te bieden: maagdelijk strand, adembenemende canyons, uitdagende duinenpartijen, desolate valleien en panoramische landschappen. De Morocco Desert Challenge 2018 is letterlijk wat het belooft: een echte rally, vol uitdaging en afwisseling, met mooie bivaks in de woestijn en zonder saaie verbindingsroutes. Een rally zoals de grondleggers van Parijs-Dakar die voor ogen hadden.

De Morocco Desert Challenge is sinds zijn ontstaan in 2008 de snelstgroeiende rally/raid in Noord-Afrika. Sinds 2013 wordt de rally in Marokko gereden en veranderde de naam van Libya Rally naar Morocco Desert Challenge. De decors veranderden, maar alle andere kenmerken van de rally bleven behouden. Het is de enig échte cross-country rally in Marokko, van “coast to coast” over elk denkbaar type van terrein. Het echte avontuur ook: geen hotels elke dag maar net zoals in de Dakars van weleer, slapen we in goed georganiseerde woestijn-bivouacs, elk op een fantastische locatie.

De editie van de 2018 krijgt een heel sterk deelnemersveld. Nagenoeg alle Nederlandse toptruckteam staan er aan de start. Aart Schoones wil daarbij serieus om de prijzen mee gaan doen. De auto is tiptop in orde en een plaats van de eerste 6, 7 wordt realistisch geacht.
Schoones gaat naar Dakar met zijn vertrouwde kompanen in de cabine; broer Gert-Jan en transportondernemer Enrico van der Donk uit Vinkel. In de servicetruck nemen Mario Kerkhof, Peter van de Berg en Gijs Korthals plaats. Daarnaast wordt er een snelle service-jeep ingezet. De bemanning daar wordt gevormd door Paul van Boekel, Eddy Bens en Bertie Roovers uit Nuland.
Ook echtgenotes Hellen en Pauline van Aart en Gertjan gaan de rally dit keer van heel dichtbij meemaken. Samen met Walter en Anita Groenewoud uit Geffen maken zij deel uit van de karavaan die de rally gedurende de specials zal opvangen. Het is de bedoeling dat zij fans en thuisfront gaan voorzien van de laatste nieuwtjes via de mediakanalen van Schoones Dakar.

Het team heeft alles zelf gedaan en is dankbaar voor de steun van de vaste lokale sponsors. Men hoopt met nog wat laatste sponsors het hele plaatsje compleet te kunnen maken.
Voordat het team op de boot stapt in Spanje wacht komend weekend nog de strandrace in IJmuiden. Een laatste test en een mooi spektakelstuk voor het publiek. Tweemaal eerder was Schoones Dakar in Marokko, dus Aart en zijn mannen weten wat hen te wachten staat. De gedacht tovert een brede glimlach op het gezicht van de Heeschenaar. “Iedere dag duinen, zand heel veel zand, geen verbinding. Een woestijnrally zoals die bedoeld is. Laat maar komen!” aldus Aart Schoones.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13462