Datum plaatsing: 22 maart 2018

Start trainingsprogramma voor meer controle over je racefiets


Start trainingsprogramma voor meer controle over je racefiets


Heesch (Bernheze): Op 7 april start Toerwielerclub de Voorsprong uit Heesch met Start2Bike, een laagdrempelig trainingsprogramma van wielsportbond NTFU waarbij startende fietsers onder begeleiding van een ervaren instructeur werken aan hun basistechniek op de racefiets.

De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een racefiets maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je fiets werkeloos in de schuur komt te staan, kun je nu deelnemen aan Start2Bike.

Trainingen
Start2Bike bestaat uit vier trainingen die maximaal 3 uur duren. De trainers hebben naast aandacht voor remmen en schakelen ook aandacht voor klimmen, dalen, bochtentechniek en het nemen van obstakels.
Start2Bike is ook geschikt voor mensen die al enkele jaren op de fiets zitten maar nog niet eerder een training volgden.
De trainingen vinden plaats op de zaterdagen 7, 14, 21 en 28 april en starten vanaf De Misse in Heesch. Starttijd is om 9:00 uur.
Schrijf je in voor Start2Bike via www.start2bike.nl . Ook vind je daar meer informatie.

Veilig fietsen
Jaarlijks starten circa 60.000 Nederlanders met mountainbiken of racefietsen. Om veilig op pad te gaan is echter wel een aantal basistechnieken nodig. Start2Bike is een trainingsconcept ontwikkeld door wielersportbond NTFU en heeft in de afgelopen jaren ruim 10.000 sportieve fietsers op weg geholpen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.11649