Datum plaatsing: 22 maart 2018

Drie nieuwe aanhoudingen vanwege vechtpartij in rechtbank's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): De politie hield de afgelopen dagen drie mannen aan die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de massale vechtpartij in de rechtbank van Den Bosch op woensdag 21 februari. Op donderdag 15 maart werd een 31-jarige man uit ‘-Hertogenbosch aangehouden op Schiphol. Hij keerde net terug van een reis naar het buitenland. Op dinsdag 20 en woensdag 21 maart werden nog een 24-jarige man uit ’s-Hertogenbosch en een 21-jarige man uit Rosmalen aangehouden. Beiden meldden zich zelf op het politiebureau.

De 21-jarige verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De beide anderen zijn na verhoor weer heengezonden, maar blijven wel verdachte in dit onderzoek. Eerder werden al vijf verdachten aangehouden in verband met de vechtpartij.

Vechtpartij
De vechtpartij leidde op 21 februari tot veel consternatie in het Paleis van Justitie in ’s-Hertogenbosch. Tijdens een pro-formazitting in het onderzoek naar een dodelijke schietpartij in Best ontstond er een massale vechtpartij. Kort na 11.30 uur sloeg de vlam in de pan. De verdachte van de schietpartij werd aangevallen door een grote groep aanwezigen. Politiemedewerkers kwamen direct in actie en wisten de vechtpartij uiteindelijk te beëindigen. De zitting werd tijdelijk geschorst en kort daarna hervat zonder bezoekers.

Veel impact
Het incident had veel impact op alle aanwezigen, waaronder bezoekers, journalisten, medewerkers van het Openbaar Ministerie, de Rechtbank en de politie. De zaak wordt door politie en justitie hoog opgenomen en er is een groot onderzoek gestart.

Dat leidde uiteindelijk tot nu toe dus tot de aanhouding van acht verdachten. Meerdere aanhoudingen in de toekomst worden niet uitgesloten.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.22770