Datum plaatsing: 23 maart 2018

Theo Vinken neemt afscheid met een boodschap ‘Blijf samenwerken’


Theo Vinken neemt afscheid met een boodschap ‘Blijf samenwerken’


Regio (Oss): Eind maart neemt directievoorzitter Theo Vinken afscheid van de Rabobank. Daarmee komt er een einde aan een Rabo-carrière van 44 jaar, met vele bijzondere momenten. Hij gaat genieten van zijn welverdiende pensioen. Theo kijkt terug op de fijne tijd bij Oss Bernheze; een regio waar samenwerken een tweede natuur is.

Theo Vinken zag in 2006, toen hij startte in Oss, dat deze regio enorme potenties heeft. Bij zijn af-scheid twaalf jaar later kan Theo niet anders dan tevreden zijn. De lokale economie heeft een enorme veerkracht getoond, er zijn tal van samenwerkingsverbanden ontstaan en veel Ossenaren – zeker ondernemers – zijn trotser op hun stad dan ooit. Theo Vinken en zijn Rabobank hebben daar fundamenteel aan bijgedragen. Denk maar aan initiatieven als de Kracht van Oss en Starters Succes Oss Bernheze, en evenementen als Winterland. De basis hiervoor ligt in de coöperatieve grondslag van de bank, maar ook in de manier waarop Theo en zijn mensen daar invulling aan hebben gege-ven.

“Bankieren gaat voor mij verder dan rentabiliteit en rendement. Betekenis creëren door de verbin-ding met de maatschappij aan te gaan: daar draait het om voor een bank als de onze. In Oss is dat goed gelukt, denk ik. Na de economische crisis hebben we geprobeerd om fundamenteel bij te dragen aan een ommekeer door nadrukkelijk de samenwerking op te zoeken met gemeente en bedrijfsleven. Samen hebben we gekeken waar de krachten van deze regio liggen, en vandaaruit zijn we gaan bouwen. Daardoor is een vliegwiel op gang gekomen: het ene initiatief leidde tot het andere. En als Rabobank zijn we een magneet voor betekenisvolle ontwikkelingen geworden. Dat is precies hoe ik onze rol het liefste zie”, vertelt Theo.

Theo Vinken heeft er alle vertrouwen in dat Oss een goede toekomst tegemoet gaat. “Ik overdrijf niet als ik zeg dat mijn tijd hier de mooiste is geweest. Dat heeft alles met die verbindingen te ma-ken. Als het ergens mogelijk is om vanuit het collectief de regio sterker te maken, is het hier wel. Maar vertel het ook: laat zien waar je goed in bent. Niet alleen, maar samen. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Blijf samenwerken!”

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

familie nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13111