Datum plaatsing: 23 maart 2018

Theaterconcert JW Roy in de Lievekamp


Theaterconcert JW Roy in de Lievekamp


Regio (Oss): JW Roy is een harde werker. Stilzitten is niet zijn kracht. Door de jaren heen schreef hij vele songs voor anderen en met anderen, nummer 1 hits waren zijn deel. Mooie side-projecten (o.a. met Digi Dex, Guus Meeuwis, de St. Willebrord Sessies) kwamen uit zijn handen, maar zijn meest persoonlijke songs bewaarde hij altijd voor zijn eigen albums.

In de mooie authentieke huiskamer van de Beerze Brouwerij in Vessem zocht producer Léon Bartels naar de robuuste outlaw en de licht psychedelische kant van JW Roy. Alweer 3 jaar speelt Roy samen met zijn Royal Family en voor deze A Room Full Of Strangers werd in ruime mate geput uit samenwerkingen met andere zangers en songwriters. Maar het was vooral de plek waar alle grote momenten van de afgelopen jaren bij elkaar kwamen, waaronder het overlijden van zijn vader Wim, en alle zorg en liefde daaromheen.

A Room Full Of Strangers is een album dat varieert van uiterste breekbare songs tot dampende rock-'n-roll, southern soul, roots-rock en een lichte vleug psychedelica. Bovenal klinkt in dit album de outlaw JW Roy door. Met zijn vaste band The Royal Family creëert hij een brede americana sound thematisch verdeeld in liefde en verdriet en een altijd doorgaande zoektocht naar verandering en vooruitgang.

In de gelijknamige theatershow komen de meeste nummers van zijn nieuwe album voorbij en enkele klassiekers uit het grote americana repertoire. JW Roy vertelt over zijn eigen leven, maar ook over dat van anderen die dichtbij hem staan en situaties die hem opvallen. Hij bezingt het mooie, het vreemde, maar ook het gewone. JW Roy zet in zijn theatershow ook de 'outlaw' in het zonnetje. Een ode aan de vreemde vogels in zijn leven, van de maatschappij en van zijn genre: de Americana, country en roots-muziek. Want zeg nou zelf, wat is een wereld zonder paradijsvogels?

JW ROY & THE ROYAL FAMILY

A Room Full Of Strangers

14 april 2018 in Theater de Lievekamp in Oss

Aanvang 20:15 uur
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

uit nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13589