Datum plaatsing: 02 april 2018

The wonderworld of airbrush groter dan ooit.


The wonderworld of airbrush groter dan ooit.


Rosmalen ('s Hertogenbosch): De Europese airbrushshow die jaarlijks wordt gehouden in het Autotron te Rosmalen is in 2018 met meer dan 90 deelnemers uit 6 verschillende landen de grootste Europese expositie op het gebied van deze bijzondere kunstvorm. Op 7 en 8 april exposeren Europa’s beste airbrush artiesten hun werken, en vele zullen ter plekke demonstreren wat zij met de airbrush kunnen verrichten.
Airbrush is een van oorsprong Amerikaanse kunstvorm die vooral werd gebruikt voor het retoucheren van foto’s en het pimpen van auto’s. Tegenwoordig worden de meest uiteenlopende kunstwerken met de airbrush vervaardigd, van portretten van mens en dier tot aan uitzinnige surrealistische creaties die aan de fantasie van de artiest zijn ontsproten.

Het Gemondse duo Ludy en Sanne van Dijk, vader en dochter zullen dit jaar deelnemen met een wel heel bijzondere collectie. Beide zijn fan van de hbo serie Game of Thrones, en hebben hun hele expositie collectie hieraan gewijd.
Sanne: het idee is tijdens de expositie vorig jaar ontstaan. Mijn vader had toen als blikvanger een 2 meter hoge Ironman gemaakt, compleet met oplichtende ogen. We hebben toen nagedacht hoe we ons in dit bonte gezelschap zouden kunnen onderscheiden, en al snel was het idee geboren om de draak uit Game of Thrones te maken, die boven onze stand uit zou moeten torenen.

Direct na de beurs zijn we hieraan begonnen, en na een jaar kunnen we met trots aankondigen dat de hele stand in het teken van Game of Thrones zal staan.
Ludy: grappig is dat Sanne als inmiddels zeer bedreven amateur 3D sculpter de originele werken van Dan Katcher, de creator van de draken, white walkers en vele andere animaties in de serie tegen kwam, en daardoor kon putten uit zeer gedetailleerde voorbeelden.
Het resultaat mag er dan ook zijn.
Natuurlijk kunnen we met de airbrush fotorealistische werken creëren, die nooit hebben bestaan. Zo wordt er momenteel de laatste hand gelegd aan een levensgroot fotorealistisch portret van Brian von Tarth, een vrouwelijke ridder uit de serie met de imposante lengte van 1.91 meter

Dus ben je fan van de serie en/of wil je met eigen ogen zien wat de beste Europese airbrushers creëren, kom dan op 7 of 8 april naar het Autotron te Rosmalen.

Nieuw is dat de airbrushshow plaats biedt aan een afdeling body paint onder leiding van Sabine Vogel en dat Saints and Sinners demonstraties zal uitvoeren van pinstriping.
Op de begane grond van het Autotron is een expositie van klassieke auto’s, eveneens zeer de moeite van het bezoek waard.The wonderworld of airbrush groter dan ooit.
The wonderworld of airbrush groter dan ooit.
The wonderworld of airbrush groter dan ooit.
The wonderworld of airbrush groter dan ooit.
The wonderworld of airbrush groter dan ooit.
The wonderworld of airbrush groter dan ooit.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.25209