Datum plaatsing: 28 maart 2018

Aanhouding na beroving hoogbejaarde RosmalenaarRosmalen ('s Hertogenbosch): Een 83-jarige man was gisteren het slachtoffer van een beroving. Op De Driesprong werd hij aangesproken door een onbekende man of hij 2 euro kon wisselen. De behulpzaamheid van de oudere man werd direct bestraft.

Er werd een greep uit zijn portemonnee gedaan en de verdachte ging er met 200 euro vandoor. De man probeerde nog achter de verdachte aan te gaan en riep om hulp. Twee oplettende getuigen hoorden de man roepen en grepen direct in. Ze gingen achter de verdachte aan en konden hem vastpakken. De 21-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats werd door de politie aangehouden voor de diefstal.

Wat kan ik doen aan veiligheid?
Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor. De politie is alert op deze vorm van diefstal. Babbeltrucs en berovingen vinden niet alleen ‘s avonds plaats. Blijf ook overdag alert op mensen met verkeerde bedoelingen. Lees meer op onze themapagina senioren en veiligheid op politie.nl en voorkom dat u slachtoffer wordt.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.22967