Datum plaatsing: 16 april 2018

Open dag Sint Sebastiaan Gilde


Open dag Sint Sebastiaan Gilde


Oss (Oss): Sinds eind 2017 heeft het gilde een nieuw onderkomen in wijkpark De Strepen in Oss Noord-West. De accommodatie is gelegen aan de Huizenbeemdweg 11. Op 11 november 2017 vond de officiŽle opening plaats.

Om kennis te kunnen maken met de activiteiten van het gilde stelt het gilde op zondag 22 april zijn accommodatie open voor het publiek. Tussen 15.00 en 17.00 uur kunt u een kijkje komen nemen op het terrein en in het gildehuis. Er worden tal van activiteiten georganiseerd om u kennis te laten maken met deze vereniging. Er is een informatiestand, een kleine expositie en er worden films vertoond. Daarnaast zijn er diverse demonstraties en workshops, waar u aan kunt deelnemen. De activiteiten zijn geschikt voor jong en oud. Voor de kinderen is er ook een puzzelopdracht en er zijn kleurplaten. Er zijn demonstraties en workshops trommen, bazuinblazen, vendelen, jeu de boules en kruisboogschieten. Speciaal voor deze gelegenheid kan er ook met de handboog worden geschoten. Ervaren schutters geven een demonstratie op een speciaal aangelegde schietbaan met doel. Met een schot van het gildekanon wordt de middag geopend en ook bij de sluiting mag een flinke knal niet ontbreken.
Iedereen is van harte uitgenodigd om kennis te maken met het gilde onder het genot van een kopje koffie of thee en deel te nemen aan een van de activiteiten.


Op zondag 24 juni 2018 organiseert het Sint Sebastiaan Gilde in Oss een regionale kringdag voor 13 schuttersgilden in de regio Oss. Deze gildedag vindt plaats tijdens het Midzomerfestijn in het wijkpark Elzenhoek in de Ruwaard. Het gilde werkt daarvoor nauw samen met de organisatie van het Midzomerfestijn.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26309