Datum plaatsing: 08 april 2018

Eerste Nulands ‘Anker van Verdienste’ voor Tiny Eltink


Eerste Nulands ‘Anker van Verdienste’ voor Tiny Eltink


Nuland ('s Hertogenbosch): Uit handen van Giel van den Akker, voorzitter van de Dorpsraad Nuland, ontving Tiny Eltink afgelopen zondag het eerste Nulands Anker van Verdienste’. Het Anker is een nieuw dorpsonderscheiding die wordt toegekend aan personen die zich op bijzonder wijze hebben ingezet voor de Nulandse gemeenschap.

Tiny is geboren in Herveld als oudste in een gezin van 5 kinderen. Tiny wordt 8 april 80. Op haar 20e is ze gaan werken op de pastorie van de kerk van Christus Koning in Nijmegen. In 1983 toen de pastoor benoemd werd in Nuland, omdat de Christus Koningskerk werd opgeheven, is Tiny meegekomen naar Nuland. Een grote verandering van de stad naar het platteland. Door actief te worden bij alles bij de kerk, met name de Katholieke Vrouwen Organisatie, was ze snel gewend in Nuland.

Iedere zondag in de namiddag ging ze naar huis om haar moeder met haar ongehuwde zoon te bezoeken en te verzorgen. Op maandag kwam ze dan weer naar Nuland. Ook toen moeder in Nijmegen in het verzorgingshuis terecht kwam bezocht ze haar iedere week.
De meeste mensen zijn met hun 80 jaar allang met pensioen. Tiny daarentegen is gastvrouw op de pastorie gebleven en daarmee tot op de dag van vandaag dienstbaar aan geheel Nuland.

Tiny is bijna 60 jaar gastvrouw op een pastorie. Waarvan ruim 30 jaar in Nuland. Naast gastvrouw verzorgt zij ook de pastoor en de pastorie. Bijna 60 jaar stelt ze haar diensten in voor een pastoor; vroeger ook nog met een kapelaan. Zij is in Nederland een van de laatste die deze unieke functie nog uitoefent.

Naast werkzaam op de pastorie en gastvrouw zijn, is zij lid van de versiergroep van de kerk. Zij doet in inkoop van de bloemen en doet mee bloemen schikken, zodat de kerk er altijd top uit ziet. Ook is zij collectant voor de brandwondenstichting.

Zij is bij alle belangrijke gebeurtenissen aanwezig. Ook Harmonie, KBO, Nulands Gemengd koor, het Gilde, Zeskamp enz. mogen op haar warme belangstelling rekenen. Iedereen kent haar, iedereen waardeert haar. Een stille, maar belangrijke persoon voor de Nulandse gemeenschap.

Foto's Karel GoossensUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

familie nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13037