Datum plaatsing: 09 april 2018

Sint-Michielsgestel krijgt college van PPA, CDA en VVDGestel (Sint-Michielsgestel): PPA, CDA en de VVD gaan samen het nieuwe college van de gemeente Sint-Michielsgestel vormen. De partijen besloten dit na overleg vandaag. De drie partijen zijn samen goed voor 13 van de 21 raadszetels.

De nieuwe coalitie bereikte ook overeenstemming over de verdeling van de wethoudersposten: De PPA levert een fulltime (Ed Mathijssen) en een parttime (Peter Raaijmakers) wethouder, het CDA levert een fulltime wethouder (Lianne van der Aa) en de VVD een parttime wethouder (Bart van de Hulsbeek).

Komende weken gaan de partijen verder praten over de invulling van de wethoudersposten en over de koers voor de komende vier jaar. PPA, CDA en VVD willen daarbij ook kijken of er mogelijkheden zijn om goede ideeën te honoreren die andere partijen tijdens de gesprekken van afgelopen weken hebben ingebracht.
“Op die manier kunnen we de komende jaren de dingen gaan doen die voor het overgrote deel van onze inwoners belangrijk zijn”, aldus lijsttrekkers Ed Mathijssen, Lianne van der Aa en Bart van de Hulsbeek.

PPA, CDA en VVD streven ernaar vóór Koningsdag het coalitieakkoord en de invulling van de portefeuilles van de nieuwe wethouders rond te hebben.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16612