Datum plaatsing: 29 april 2018

Rosmalen viert vrijheid met ‘Bevrijdingsplein’


Rosmalen viert vrijheid met ‘Bevrijdingsplein’


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Er waren al langer ideeën om rond 4 en 5 mei in Rosmalen meer te doen dan er al traditioneel gebeurt. De herdenking op 4 mei is al heel wat jaren stijlvol en respectvol. Op 5 mei was het eigenlijk altijd stil terwijl je die dag juist wat uitbundigheid mag verwachten. Dat gaat dit jaar dan ook gebeuren, er komt een heus ‘Bevrijdingsplein’.

door Herman van Dinther

Olaf Thelissen, voorzitter van de stichting Gedachteniskapel Vennehof, maar ook voorzitter van Muziekvereniging St. Cecilia, zinde het niet dat er in Rosmalen op 5 mei niets gebeurde om de vrijheid te vieren. Hij legde wat lijntjes uit onder andere naar René van Gerven van het Rodenborch College en het resultaat is dat er dit jaar op 5 mei van elf tot elf een heus Bevrijdingsplein op De Driesprong komt.

Olaf: “Binnen de kortste keren hadden we contact met verschillende verenigingen, stichtingen en de horeca. We besloten al snel om het niet te hebben over een bevrijdingsfestival maar over een ‘Bevrijdingsplein’. Daarmee raak je meer de essentie van het vieren van vrijheid in plaats van een feestje met muziek. We hebben een dagprogramma met uitvoeringen van de Rosmalense verenigingen en Rodenborch. Op De Driesprong plaatsen we een aantal tentjes waarin Vennehof, Rodenborch en de Heemkundekring meer informatie geven over ‘vieren van vrijheid. De lokale omroep ROS, die een verfrissende doorstart heeft gemaakt, verzorgt de hele dag live uitzendingen via Ziggo tv-kanaal 43. Er is een grote variatie in het programma zodat iedereen die een plekje op De Driesprong zoekt volop kan genieten. Zangers en zangeressen, muziek van St. Cecilia, DJ’s, leuke bands, allemaal elementen die bijdragen aan een ongedwongen maar vooral vrolijk dagje uit.”

Samenwerking
Olaf: “Het is zo lekker om in Rosmalen iets te organiseren. De wil om samen te werken is heel groot, ook in dit geval. Muziekvereniging St. Cecilia bood aan om de organisatie op zich te nemen. Onze muzikant Christo van Helvoirt heeft er flink zijn schouders onder gezet. Hij is het die de partijen op inhoud bij elkaar heeft gekregen. Dat was niet altijd even makkelijk: programmering, financiering, vergunning, veiligheid, er komt bij zo’n evenement veel om de hoek kijken.”
“De complimenten ook aan de gemeente die heel goed heeft meegedacht en -gewerkt. Heel dankbaar zijn wij ook de Bewoners Advies Groepen uit de Groote Wielen en Centrum Noord. Zij hebben heel constructief en enthousiast gereageerd op ons verzoek voor een financiële bijdrage. Dankzij alle medewerking kan er een groots, maar ook gratis toegankelijk evenement worden neergezet. Georganiseerd voor en door Rosmalen.”
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26549