Datum plaatsing: 29 april 2018

Creativiteit van Rodenborch bij ‘Bevrijdingsplein’


Creativiteit van Rodenborch bij ‘Bevrijdingsplein’


Rosmalen ('s Hertogenbosch): “Ieder jaar organiseert het Rodenborch-College samen met Gedachteniskapel Vennehof de 4 mei herdenking’, zo vertelt René van Gerven van Rodenborch-College. “Daarbij vult Rodenborch de viering in de Lambertuskerk in en herdenken we de Rosmalense slachtoffers bij Vennehof. Dat doen we al jarenlang in een heel prettige samenwerking.”

door Herman van Dinther

“Twee jaar geleden sprak ik na de herdenking met de voorzitter van Vennehof, Olaf Thelissen, en samen waren we het eens dat een 5 mei bevrijdingsfestival een toegevoegde waarde zou hebben voor Rosmalen, helemaal omdat Rosmalen in 2019 75 jaar bevrijd is en we dat niet zomaar voorbij mogen en kunnen laten gaan.”
Vorig jaar organiseerden leerlingen van het Rodenborch-College al een voorproefje op een Bevrijdingsfeest, zij het kleinschalig. In Perron-3 bracht een creatief groepje een concert gebaseerd op de site ‘What the world needs now’ van Leo Blokhuis. De site is een muziekplatform om samen met Nederlandse artiesten een positief geluid te laten horen. Het thema van de site is een uitspraak van Nina Simone: “It is an artist’s duty to reflect on the time in which we live”. Een oproep die volgens Blokhuis actueler is dan ooit. Op de site zijn nieuwe nummers te beluisteren van onder ande-re Iris Hond, Bertof en Roel van Velzen, Paul de Munnik, Ricky Koole en Diggy Dex.

Internationaal succes
René, teamleider op het Rodenborch, is een aanjager voor leerlingen die iets willen doen met muziek, zang, dans, muziek. Met regelmaat worden er musicals op de planken gebracht die zelfs internationaal de aandacht trokken en zelfs prijzen opleverden.
“Je staat er soms versteld van hoeveel verborgen talent er schuilt onder onze leerlingen. Het is fijn om te zien met hoeveel plezier en durf projecten worden aangepakt. En de grote bereidheid te voelen om mee te werken aan optredens en voorstellingen.”

Bevrijdingsplein
Aan het Bevrijdingsplein op 5 mei leveren onder andere Noortje van Eerenbeemt, Laurissa Boersma en Suzanne van der Els een bijdrage. Zij waren vorig jaar ook van de partij in Perron-3.
Noortje (18), doet op 5 mei de presentatie van het programma. “Er is niemand die mij wil horen zingen, dat doe ik dus ook maar niet”, lacht zij.

Veel talent in de dop
“Voor mij is het een uitdaging om bij producties alles soepel te laten verlopen. Ik vind het daarbij leuk om bij te dragen aan de marketing en communicatie, lekker de regelaar spelen. Acteren vind ik leuk en theater boeit mij. In vooral het schrijven voor theater, maar ook schrijven in het algemeen zie ik mijn toekomst liggen.”
Voor Laurissa (16) is de richting nog niet helemaal strak omlijnd. “Ik heb bij Fontys een vooropleiding klassieke zang gedaan, maar ook regulier en musical zingen vind ik leuk. Op 5 mei draaien we de hand niet om voor nummers van Aretha Franklin, Dolly Parton en Disney. We brengen een mooi gevarieerd repertoire, solo, als duo maar ook begeleid door St. Cecilia.”
Suzanne (17) vindt zingen helemaal te gek. “We hebben een groepje op school dat altijd veel kansen heeft gekregen. Er zijn best veel leerlingen die wat kunnen. En als ons groepje straks de school verlaat dan komt er heus wel een nieuwe lichting. Er komt genoeg talent aan. Optreden vind ik leuk en grijp van alles aan. Zo deed ik mee aan Hippe Happen en doe ook wel dingen met Studio P-Act van Petra Kagchelland en losse dingetjes. Als ik maar kan zingen. Ik wil echt wel in deze richting door. Leuk is ook om nu met het oog op 5 mei een paar keer te repeteren met St. Cecilia. Dat is toch weer een heel andere ervaring, zingen bij zo’n groot orkest.”
René: “We zijn nog druk bezig om de puntjes op de i te zetten, maar dat het leuk wordt is helemaal zeker. Dat wordt voor allemaal genieten, zowel voor alle ‘artiesten’ als voor het publiek.”
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.25868