Datum plaatsing: 14 april 2018

Clockhouse na 25 jaar terug op podium


Clockhouse na 25 jaar terug op podium


Berlicum (Sint-Michielsgestel): De voormalige band Clockhouse komt na 25 jaar weer bij elkaar voor een muzikale reunie. Op vrijdag 22 juni, vanaf 20.30 uur, hopen ze in de Lunenburg in Loosbroek vele fans van weleer weer te mogen begroeten, wie weet zelfs vergezeld van hun kinderen. Kaartjes zijn alleen te reserveren via www.clockhouseband.nl waarbij er diverse mogelijkheden zijn voor een (meer dan) genoeglijke avond met na afloop een afterparty.

Ze maakten al vele jaren muziek toen gitarist Ton den Dekker en drummer Ton van de Veerdonk in 1983 Clockhouse oprichtten. Een coverband die zich direct met een dusdanige klap op de muzikale landkaart zette, dat de leden er in sneltreinvaart hun werk van maakten Tien jaar toerden ze door binnen- en buitenland om op evenementen, feesten, partijen, militaire basissen, tijdens de kermis en in ontelbare discotheken, de zaak plat te spelen.

“Een van onze sterkste punten was dat we niet alleen ons eigen instrument goed beheersten, maar allemaal meerdere instrumenten konden bespelen en allemaal goed konden zingen”, vertelt den Dekker, bijgestaan door toetsenist René van Tongeren, bassist Hans Kuenen en drummer Marcel Hufnagel. Die laatste verving Ton van de Veerdonk nadat hij er, in zijn eigen woorden, na vijf hele mooie jaren mee stopte. Topsport Clockhouse, was dusdanig populair dat het wekelijks vier tot vijf keer optrad. Daarbij kwamen nog de repetities om de nieuwste hits te leren spelen en muziektrends op te pikken.

“Het was topsport”, zo weten de bandleden nog. “We speelden écht allerhande genres door elkaar op een avond. Van feestmuziek tot de top 100. Waar mogelijk maakten we van de nummers een mini-act, bijvoorbeeld met kleine verkleedpartijen. Het was dus een luister- en kijkervaring.” Wat de heren beoogden lukte. Zaal na zaal, feest na feest en evenement na evenement werd in die jaren plat gespeeld. Het publiek genoot en ging uit zijn dak. Clockhouse was ongekend populair.

Heel veel mensen herinneren zich ook nu nog de optredens van Clockhouse. Tot op de dag van vandaag, 25 jaar nadat de band ermee stopte, spreken toenmalige fans de leden aan met het verzoek nog één keer een optreden te verzorgen. Na een kwart eeuw stilte geeft Clockhouse daar met veel plezier gehoor aan. Het is nu de stilte voor de storm, die de heren op vrijdag 22 juni bij Lunenburg in Loosbroek, zeker gaan ontketenen.

“We gaan er een feest van herkenning van maken en het gevoel van toen terughalen. Het wordt een beleving”, klinkt het enthousiast. “We doen dit voor onze fans, voor onze kinderen die destijds nog te klein waren en voor onszelf omdat ook wij een ongelooflijk leuke tijd hebben gehad met Clockhouse.” De heren beloven er een ouderwets gezellige avond van te maken met voornamelijk de muziek die Clockhouse in die jaren speelde. “Het wordt een eenmalig optreden, dus mis het niet, maar zorg dat je erbij bent!”

Kaartjes à € 15,00 zijn te reserveren via de website van de band: www.clockhouseband.nl. Om de inwendige mens te versterken is er de mogelijkheid om voorafgaand aan het optreden een buffet te reserveren. Voor meer info hierover zie de website van de ticketverkoop. Na afloop van de show is er voor iedereen een afterparty!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.25494