Datum plaatsing: 18 april 2018

Twintig bomen rond Engelenstede ernstig toegetakeld door 'agressieve man'


Twintig bomen rond Engelenstede ernstig toegetakeld door 'agressieve man'


Berlicum (Sint-Michielsgestel): De bossen rond het voormalig stadsgewestpark Engelenstede hebben zwaar te leiden onder een vandaal. De geheimzinnige boomhakker heeft all bijna twintig bomen onherstelbaar vernield.

Eiken werden met een bijl bijna geveld. De bomen blijven zo op een klein stukje balanceren. Dat zorgt voor levensgevaarlijke toestanden voor natuurliefhebbers die nietsvermoedend rondwandelen. De bomen kunnen al bij een klein zuchtje wind omvallen.

Volgens een buurtbewoner is de dader al een tijdje actief en ook al een keer betrapt door een wielrenner. Toen deze hem op zijn vernielzucht aansprak, werd de man met de bijl 'zeer agressief'. De wielrenner kon op tijd wegkomen en heeft het incident gemeld aan de politie. Ook een vrouw die met haar hondje aan het wandelen was, stootte op de illegale boomhakker. Zij is enorm geschrokken en durft het natuurgebied niet meer in.

In de buurt van de vernielde bomen ligt een survivalbaan. Daarvan zijn enkele touwen vlak voor de winter bewerkt en nét niet helemaal doorgesneden. Hierdoor lopen gebruikers van de survivalbaan kans om zich flink te blesseren als een van de touwen het begeeft. Omwonenden vermoeden dat het gaat om een en dezelfde dader.

De gemeente Sint-Michielsgestel heeft aangifte gedaan. Het wijkteam van de politie zal extra surveilleren en hoopt met tips van getuigen de natuurvandaal op te pakken. Wie informatie heeft over de geheimzinnige boomhakker(s) kan bellen met 0900-8844.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.22044