Datum plaatsing: 23 april 2018

Wereldwinkel s-Hertogenbosch opent een nieuwe winkel's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): De Wereldwinkel verhuist naar de Hinthamerstraat 105, s-Hertogenbosch. De openingsplechtigheid zal bescheiden zijn en bestaat uit het openzetten van de voordeur! Koffie en thee staan klaar met iets lekkers natuurlijk. Voor de kopers is er een kleine attentie, zolang de voorraad strekt. Met ons nieuwe logo zijn we duidelijk herkenbaar en gemakkelijk te vinden. Vanaf zaterdag 28 april 2018 om 10.00 staat de deur open. Kom kijken naar wat er in de wereld voor moois wordt gemaakt.

De Wereldwinkel verkoopt fairtrade producten.
Daarmee geven wij producenten uit ontwikkelingslanden een marktplaats en bieden wij de Nederlandse consument een (andere) keuze: Prachtige en originele wereldproducten.

De Wereldwinkel werkt met vrijwillig(st)ers.
Het team bestaat uit 20 vrijwillig(st)ers. Dankzij de verschillen in leeftijd en achtergrond dragen wij allemaal gedreven en enthousiast, een eigen steentje bij aan datgene wat de Wereldwinkel voor mensen doet. Samen zetten wij ons in om de producenten uit de ontwikkelingslanden in s-Hertogenbosch een etalage te geven.
Nieuwe vrijwillig(st)ers zijn welkom.

Bijzondere geefmomenten.
De Wereldwinkel verkoopt originele fairtrade cadeaus voor de bijzondere momenten in het leven; momenten zoals geboorte, op kamers gaan, trouwen, afscheid nemen van werk of een overlijden. Op deze momenten passen cadeaus met bijzondere verhalen en rituelen. Met cadeaus voor deze geefmomenten wil de Wereldwinkel je helpen om het juiste cadeau te vinden: Welkom op de Wereld, Liefde, Geluk en Herinneringen.

Menswaardig bestaan voor producenten.
Doordat erkende fairtrade bedrijven langdurige handelsrelaties aangaan met producenten in ontwikkelingslanden en de wereldwinkels zich inzetten voor de verkoop van hun producten, verander je het leven van die producenten. Zij kunnen investeren in hun eigen toekomst. Dat stelt hen in staat om een menswaardig bestaan op te bouwen, hun kinderen onderwijs te laten volgen en medische voorzieningen te realiseren.

Fairtrade producten.
Fairtrade betekent een eerlijke prijs voor een eerlijk product. De makers krijgen hierdoor de ruimte om zich op eigen kracht verder te ontwikkelen. Fairtrade is eerlijke handel met respect voor mens en milieu, gebaseerd op dialoog, transparantie en respect.

Duurzame producten.
Naast fairtrade artikelen verkopen wij duurzame artikelen. Fairtrade valt onder het brede Begrip duurzame handel, maar bij duurzaamheid gaat het buiten fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden ook
om het rekening houden met mens, dier en natuur.
Mens, milieu en welvaart moeten met elkaar in evenwicht zijn, zodat we de aarde niet uitputten. Het gaat niet alleen om wat er nu nodig is, maar ook om de behoeftevoorziening van toekomstige generaties.
Duurzame handel gaat hand in hand met fairtrade, omdat de ontwikkelingslanden vaak de eerste slachtoffers zijn van klimaatveranderingen en milieuaantasting.

Redenen genoeg om een bezoekje te brengen.
Wereldwinkel s-Hertogenbosch
Hinthamerstraat 105
5211 MH s-Hertogenbosch
Tel: 073-6894068
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17168