Datum plaatsing: 21 april 2018

Geslaagde praktijkexamens op het vmbo


Geslaagde praktijkexamens op het vmbo


Oss (Oss): Over een paar weken is het weer zo ver, de landelijke centrale eindexamens gaan van start! Waar minder vaak bij stil wordt gestaan, zijn de landelijke praktijkexamens van de vmbo-leerlingen. Deze waren de afgelopen drie weken volop in gang op o.a. Het Hooghuis locatie ZuidWest.

Vakspecialisten
De behoefte voor vakspecialisten neemt sterk toe in Nederland, waardoor de opleidingen voor deze beroepen steeds belangrijker worden. De leerlingen aan het vmbo leren o.a. timmeren, metselen, cliënten verzorgen, koken, serveren, bloemschikken en metaal bewerken. De leerlingen laten deze weken tijdens de praktijkexamens zien dat zij de vaklui van de toekomst zijn. Éen blik op hun praktijkexamens maakt duidelijk hoe bevlogen en trots zij zijn op hun vaardigheden en kennis.

Vernieuwing vmbo
‘Het is voor ons van groot belang dat we een mooie diversiteit aan praktijkgerichte opleidingen bieden en leerlingen het af mogen sluiten met een professioneel praktijkexamen, vertelt Jacqueline Hubers, teamleider ZuidWest. ‘We doen er alles aan om de beste vakspecialisten op te leiden.’ Aankomend schooljaar zal er het een en ander veranderen. ‘Met de landelijke vernieuwing van het vmbo spelen we in op de huidige ontwikkelingen in de arbeidsmarkt’. Zo worden de profielen bouw, elektro metaal en installatietechniek veranderd in een gezamenlijk profiel: Produceren, Installeren en Energie. En de afdeling Handel/Verkoop krijgt een nieuw jasje: Economie & Ondernemen. ‘We bieden op onze school maar liefst acht profielen aan en dat is ontzettend breed en daarmee uniek in Nederland. We nemen afscheid van traditionele vakinhouden en gaan op weg naar de banen van de toekomst met nieuwe namen en vaardigheden. Maar altijd met dezelfde bevlogenheid en liefde voor het vak.’

De praktijkexamens (CSPE) zijn afgelopen en de leerlingen hebben nu meivakantie. Na de meivakantie starten de leerlingen met de centrale eindexamens (CE). Leerlingen kunnen o.a. na de opleiding aan het vmbo doorstromen naar een vervolgopleiding op het mbo.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27838