Datum plaatsing: 29 april 2018

Presentatie Erelijst oorlogsslachtoffers gemeente ís-Hertogenbosch's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): In opdracht van het stadsbestuur van ís-Hertogenbosch is de Erelijst oorlogsslachtoffers van de gemeente ís-Hertogenbosch samengesteld door Kabinetszaken en de afdeling Erfgoed van de gemeente ís-Hertogenbosch en Aldus Projecten. Vorig jaar is een conceptlijst gepresenteerd, en na onderzoek en betrokkenheid van de bevolking is de Erelijst Ė na bijna 10 jaar onderzoek - voltooid. De Erelijst bevat de namen van 910 oorlogsslachtoffers.
Op 4 mei 2018 om 10.30 uur wordt door burgemeester Jack Mikkers de Erelijst oorlogsslachtoffers aangeboden aan alle herdenkingscomitťs van Empel, Engelen, Kruisstraat, Nuland, Rosmalen en Vinkel. Deze Erelijst zal onderdeel vormen van de jaarlijkse herdenking in alle dorpen en kernen van de gemeente ís-Hertogenbosch.
Voor de stad ís-Hertogenbosch geldt dat deze Erelijst voortaan aanwezig zal zijn bij de herdenkingsactiviteiten op 4 mei en een definitieve, waardige plaats gaat krijgen in het Bossche stadhuis, ter eeuwige nagedachtenis aan alle slachtoffers van de gemeente ís-Hertogenbosch.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28274