Datum plaatsing: 23 april 2018

Onderhandelaars leggen hun oor te luisteren's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): De vijf partijen die op dit moment onderhandelen over een nieuw akkoord onder leiding van formateur Han Looijen gooien het over een andere boeg. Hun streven is in een nieuwe coalitie op een andere, vernieuwende manier te gaan samenwerken met inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven. De onderhandelaars horen graag welke ideeën daarover leven. Daarom gaan zij er op zaterdagmorgen 12 mei en maandagochtend 14 mei op uit. En zijn zij op verschillende plekken in de gemeente ’s-Hertogenbosch te vinden. Bijvoorbeeld in één van de stadsbussen, de bibliotheek of al varend over de Dommel. Binnenkort wordt hierover meer bekendgemaakt.

De informatie en suggesties die de onderhandelaars krijgen aangereikt, worden daarna door de vijf partijen besproken. Inwoners die de onderhandelaars niet tegen het lijf zijn gelopen, zijn natuurlijk ook welkom om hun ideeën te delen. Dat kan straks gedurende een bepaalde periode via de facebook pagina en het twitter account van de gemeente. Ook die informatie wordt doorgeleid naar de onderhandelaars.

De besprekingen voor de opstelling van een nieuw akkoord verlopen in een goede en opbouwende sfeer. Vertegenwoordigers van VVD, D66, GroenLinks, CDA en Rosmalens Belang hebben nu een eerste opsomming gemaakt van centrale thema’s en belangrijkste onderwerpen. Deze worden de komende dagen verder uitgewerkt. Ook vragen de partijen in het verdere verloop van hun besprekingen, interne en externe deskundigen om advies. Het uitgangspunt van de vijf partijen is om te komen tot een bondig bestuursakkoord op hoofdlijnen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.18201