Datum plaatsing: 28 april 2018

Dodenherdenking kernen gemeente OssOss (Oss): Zes kernen in de gemeente Oss organiseren op 4 mei activiteiten tijdens de jaarlijkse dodenherdenking. Het gaat om Oss, Berghem, Geffen, Herpen, Maren-Kessel en Ravenstein.

In Oss is van 19.00 tot 20.45 uur de traditionele herdenkingsbijeenkomst bij het oorlogsmonument aan de Nieuwe Hescheweg. Gastspreker is dit jaar historicus René Bastiaanse. In Berghem begint om 18.30 uur een herdenkingsdienst in de Berchplaets. Daarna is er een stille tocht naar het oorlogsmonument waar kransen worden gelegd.

In Geffen is om 19.00 uur in de kerk een gebedsviering met aansluitend een kranslegging. Herpen start om 19.00 uur met een gebedsdienst in de kerk met daarna een korte herdenkingsplechtigheid net als in Maren-Kessel.

De plechtigheden in Ravenstein beginnen om 19.15 uur bij het Raadhuis. Daar start een stille tocht naar de oorlogsgraven op het kerkhof, gevolgd door een korte dienst. Om alle plechtigheden goed te laten verlopen worden diverse straten afgezet.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30099