Datum plaatsing: 24 april 2018

Entree en voorplein JBZ gastvrijer en overzichtelijker


Entree en voorplein JBZ gastvrijer en overzichtelijker


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): PatiŽnten en bezoekers hebben vaak bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis aangegeven het prettig te vinden om vanuit de parkeergarage droog en beschut naar de hoofdingang te kunnen lopen. Die lang gekoesterde wens gaat nu in vervulling. Er komt een overkapping tussen de hoofdingang en de parkeergarage.

De bouw van de overkapping is onderdeel van een breder plan om het voorplein van het ziekenhuis gastvrijer, overzichtelijker en veiliger te maken voor patiŽnten en bezoekers. Een ander onderdeel van dit grote plan is het onder handen nemen van de entree van het ziekenhuis, zodat bijvoorbeeld de plek waar patiŽnten en bezoekers op de taxi wachten prettiger wordt. Daarnaast komt er een balie waar iedereen vragen kan stellen. Dat betekent dat mensen niet eerst naar boven hoeven te lopen naar de informatiebalie. Ook wordt de poliklinische apotheek uitgebreid.

De overkapping is een open constructie met een sedumdak (vetplantjes) en past daarmee binnen de bestaande, groene inrichting van het voorplein. De aanpassingen van het voorplein en de hoofdingang worden de komende periode in fases uitgevoerd. Vandaag is al een start gemaakt met de eerste voorbereidingen. De planning is dat eind van het jaar alle werkzaamheden zijn afgerond. De hoofdingang van het ziekenhuis, de Spoedeisende Hulp en de ingang van de Tolbrug Specialistische Revalidatie blijven tijdens de werkzaamheden gewoon bereikbaar. Op www.jbz.nl en via sociale media worden regelmatig updates van de werkzaamheden geplaatst.

Parkeergarage
Naast de werkzaamheden aan het voorplein vinden er ook onderhoudswerkzaamheden plaats aan de bezoekersparkeergarage. Om die reden is deze van half mei tot eind juli 2018 gesloten. Het parkeerterrein tegenover de hoofdingang van het ziekenhuis wordt uitgebreid, zodat er voldoende parkeermogelijkheden blijven. Vanaf dat parkeerterrein komt tijdelijk een andere looproute. Daardoor kan ook verder aan de overkapping worden gewerkt. Het uitbreiden van het parkeerterrein is mogelijk omdat het transferium van de gemeente is verhuisd naar de Deutersestraat.




Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29405