Datum plaatsing: 01 mei 2018

DIOS bedankt Oijen!


DIOS bedankt Oijen!


Oijen (Oss): Dit jaar is het 50 jaar geleden dat drumfanfare DIOS in Oijen werd opgericht. Een prachtig kroonjaar dat in het weekend van 18, 19 en 20 mei a.s. uitbundig wordt gevierd. Maar voor het zover is wil DIOS tijd inruimen om het dorp Oijen te bedanken voor de niet aflatende steun aan de vereniging.

Dat gebeurt op zondag 6 mei. Het feestelijk versierde korps trekt dan door het dorp om een serenade te brengen aan dorpsbewoners. Die serenade is bedoeld voor ALLE Oijenaren, vandaar de titel: DIOS bedankt Oijen.

Maar om het praktisch te houden is wel gekozen voor een aantal adressen in het dorp waar ofwel iemand van 0 jaar oud woont, of iemand van 50. Het korps marcheert dus door het dorp en houdt op een aantal adressen halt om een muzikaal dankbetoon te brengen.

Hiermee wil DIOS tot uitdrukking brengen dat de fanfare zonder steun van de dorpsgemeenschap nooit de springlevende vijftiger zou zijn geworden die het nu is. Of het nu gaat om vrijwillige inzet of financiële steun, DIOS klopt nooit vergeefs aan.

Aan de andere kant is DIOS ook altijd van de partij als er bijzondere gebeurtenissen zijn in het dorp. Van carnaval tot de eerste communie, en van de intocht van Sint-Nicolaas tot Koningsdag. DIOS is erbij.

Bij die bijna vanzelfsprekende verwevenheid tussen DIOS en Oijen wil de vereniging op zondag 6 mei feestelijk vieren.

De ronde door het dorp begint om 11.00 uur bij MFA ’t Hart van Oijen.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27519