Datum plaatsing: 22 mei 2018

Bijendag op Natuurcentrum De Maashorst!


Bijendag op Natuurcentrum De Maashorst!


Nistelrode (Bernheze): Op zondag 27 mei is het bijendag op Natuurcentrum De Maashorst. Van 11.00 uur tot 16.00 uur is er van alles te zien en te beleven dat te maken heeft met het boeiende leven van honingbijen. Deze voor de mens zo belangrijke diertjes zijn van dichtbij te bekijken. De imker geeft informatie en demonstreert hoe de honing ‘geoogst’ wordt. Honing kan geproefd en gekocht worden en ook voor kinderen is het interessant.

Lange tijd ging het niet zo goed met de bijen. Ook nu nog hebben ze veel te lijden van bestrijdingsmiddelen en ook de Varroamijt eist zijn tol. De imker vertelt u er graag meer over.
Bij het natuurcentrum kan op verschillende plaatsen naar bijen gekeken worden.
In de bijenstal kun je zonder angst door een raam naar diverse bijenkorven die buiten staan kijken. Ook kun je daar heel goed de bijen in een glazen bijenhuis zien. Buiten in de kruidentuin kan men een kijkje nemen in de observatiebijenkast die daar staat. Met een beetje geluk is daar de bijenkoningin van dichtbij te bewonderen! In het leslokaal laat de imker vanaf 13.00 uur zien hoe honing geslingerd wordt en is ook overheerlijke honing te koop. Natuurlijk is de toegang tot het natuurcentrum gratis! Iedereen, jong en wat ouder, is van harte welkom op de bijendag van Natuurcentrum De Maashorst.

Voor meer informatie kijkt u op:
www.natuurcentrumdemaashorst.nl
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27375