Datum plaatsing: 21 mei 2018

Bixiedag in NulandNuland ('s Hertogenbosch): Ponyclub De Paardenvriendjes houdt op zondag 27 mei aanstaaden weer een bixiedag. Dit is een ponywedstrijd voor de kinderen van onze ponyclub, maar ook voor andere kinderen uit de omgeving, die graag een wedstrijdje rijden, in de leeftijd van 6 tot en met 13 jaar. Heb je een verzorg- of leenpony en wil je graag meedoen, kijk dan op onze site.

We beginnen de dag met dressuurproeven op verschillende niveaus. Bij de AA-proeven mogen de kinderen aan een touwtje begeleid worden. Bij de A dressuur rijden de kinderen zelf een proef in stap en draf. Bij de B dressuur komt er ook nog galop bij.
Nieuw dit jaar hebben we voor de allerkleinste ruitertjes, die nog niet zelfstandig kunnen sturen, de zogeheten “kabouterproef”, waarbij de kinderen spelenderwijs meedoen met de pony.
Daarna vervolgen we de dag met enkele shows, zoals een demonstratie vrijheidsdressuur, waarbij Suzanne van Lent uit Geffen een show laat zien van wat ze allemaal met haar pony’s kan. Ze kan zelfs los op de pony, zonder zadel en hoofdstel over een hindernis springen, ze kan de pony laten liggen en laten steigeren. Kortom, iets wat de aanwezigen zal verrassen.
Verder hebben we Peter Verstappen van onze eigen rijvereniging bereid gevonden om een show te verzorgen met zijn aangespannen mini-shetlanders.
Inmiddels zijn alle punten opgeteld van de dressuurproeven, die in de morgen zijn verreden, en zal de prijsuitreiking plaatsvinden.
In korte tijd wordt een springparcours opgebouwd, waarna de deelnemers gezamenlijk het parcours verkennen en daarna om beurten de kans krijgen om rond te springen. Ook hier is alles op hun eigen niveau, want we beginnen met 10 cm hoogte en men mag zelfs de pony aan een touwtje begeleiden. Degenen die zelf kunnen springen en al iets hoger, dingen weer mee naar de prijzen. Overigens is er voor iedere deelnemer een mooie herinnering aan deze dag.
Vindt u het leuk om een kijkje te komen nemen, dan bent u van harte welkom. De entree is gratis.
De bixiedag vindt plaats op ons oefenterrein aan de Papendijk 6 in Nuland en de aanvang is om 10 uur. Meer informatie over de bixiedag vindt u op www.paardensportnuland.nl.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12375