Datum plaatsing: 27 mei 2018

Macharen gaat weer aan de wandel


Macharen gaat weer aan de wandel


Macharen (Oss): Traditiegetrouw beleeft het dorp Macharen aan het einde van de maand mei en begin juni twee sportieve activiteiten voor wandelaars en hardlopers onder het motto ‘Macharen aan de wandel’. Ook dit jaar gaat de avondwandeldriedaagse vooraf aan de jaarlijkse Vunderkeloop. Sinds 2014 zijn het enkele enthousiaste vrijwilligers die samen met de uitbaters van Feesterij ’t Vunderke de combinatie van wandelen en hardlopen mogelijk maken.

Wandeldriedaagse
Vanaf dinsdag 29 mei kunnen deelnemers drie avonden terecht op een tweetal routes, die in en rond Macharen zijn uitgezet. Er kan daarbij gekozen worden uit twee afstanden, te weten vijf en tien kilometer. De start is op de eerste twee avonden bij ‘t Vunderke tussen zes en half zeven; op de slotavond beginnen de tienkilometervreters echter verplicht om zes uur en de deelnemers aan de vijf kilometer om half zeven in verband met de gezamenlijke ontvangst. Zoals gebruikelijk zal fanfare Jong Leven deze tussen 19.30 en 20.00 uur op het terras van ’t Vunderke muzikaal opluisteren.
De inschrijving is in het de Feesterij op dinsdag- en woensdagavond vanaf 17.45 uur. Het inschrijfgeld voor jeugd tot en met 12 jaar bedraagt drie euro; vanaf 13 jaar geldt een bedrag van vier euro.

Vunderkeloop
‘Macharen aan de wandel’ wordt traditioneel afgesloten met de stratenloop, beter bekend als de ‘Vunderkeloop’. Op vrijdag 1 juni heeft deze trimloop voor wedstrijdlopers en vrijetijdsatleten plaats in de reeks van wedstrijden van de Maasland Run Classic 2018. Start en finish zijn naast het terras van ’t Vunderke.
Om 19.00 uur starten de allerjongsten van 5 tot en met 8 jaar, waarna een kwartier later de bovenbouwleerlingen uit het basisonderwijs (9 tot en met 12 jaar) aan de beurt zijn voor hun loop door het dorp. Beide leeftijdsgroepen lopen twee rondjes van elk 620 meter.
Om half acht is er dan de trimloop over vijf kilometer, in combinatie met de wedstrijd over tien kilometer. Voor ‘de tien’ mag eenieder zich met hart en ziel werpen op verbetering van het parcoursrecord (31.02 minuten) dat al jarenlang op naam staat van geboren Macharenaar Gerwin van den Hurk en dat schier onaantastbaar lijkt. Verbetering ervan levert de winnende loper 75 euro op. Vanzelfsprekend is ook dit jaar weer ‘de Macherse Bult’ in de stratenloop opgenomen: de kuitenbijter bij uitstek.
Het inschrijfgeld voor de jeugd tot en met 15 jaar bedraagt twee euro; vanaf 16 jaar betalen de lopers het dubbele. Inschrijving heeft voorafgaand aan de diverse lopen plaats in ‘t Vunderke. Daar zijn na afloop ook de certificaten met eindtijd op te halen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29699