Datum plaatsing: 23 mei 2018

Kunstroute jubilerend Beeldend BerghemBerghem (Oss): Op zondag 27 mei aanstaande viert Beeldend Berghem haar 10-jarig bestaan door u een kunstroute door Berghem aan te bieden die leidt langs diverse mooie locaties in het dorp. Eén van deze locaties is de bijzondere theetuin de Notelaar in het Tuureind. Naast de Notelaar is gekozen voor 4 tuinen van leden van de kunstenaarsgroep. De kunstroute is open tussen 10.30 en 16.30 uur en op elke locatie zijn plattegron-den aanwezig aan de hand waarvan u een volgende locatie kunt uitkiezen en met informatie wie, waar exposeert.

In totaal exposeren 19 amateur kunstenaars die een gevarieerd kunstzinnig aanbod bieden. Op de flyer die u ontvangt bij dit Berghs Contact staan de adressen van de locaties en de namen van de amateur kunstenaars die exposeren. Uiteraard zijn daar de oude, vertrouwde namen bij die u in de loop van de tijd al bent tegengekomen. Deze keer zijn er ook nieuwe kunstenaars bij, zoals Marion van Vugt met schilde-rijen, Heidy Ruigrok met glas, Annet de Munnik met sieraden en José van den Vondervoort met keramiek.
Uiteraard wil Beeldend Berghem deze dag een extra feestelijk tintje geven en daarom zal gedurende delen van de dag live muziek aanwezig zijn op alle locaties. De muziekstijlen lopen uiteen van klassiek in de tuin van Mientje Somers, populaire muziek bij de Notelaar en Annette Rooke, harmonica’s bij Riek Boeijen tot Brabantse liedjes bij Jan Voet.

Naast muziek zijn dichters van het Poëzie Podium van Oss bereid geweest om gedichten te makentoe-gewijd aan door hen uitgezochte kunstwerken per locatie.

Niet te vergeten is de loterij, zoals u deze bij eerdere exposities al gewend was. De kunstenaars hebben 10 prijzen beschikbaar gesteld voor deze loterij, allen handgemaakt en uniek. De lootjes zijn op elke loca-tie te koop en de kunstwerken te zien, in het echt ofwel op foto. De lootjes kosten €3 voor één lootje, €5 voor twee lootjes en €10 voor vijf. De opbrengst van de loterij komt ten gunste van het kunstwerk ‘’Zicht op Berghem’’ dat Beeldend Berghem in de Spaanderstraatse Akkers willen realiseren.

Ook aan de kinderen in Berghem is gedacht. Samen met Beeldend Berghem gaan de groepen 6 van het Molenveld en de Fonkeling eerste en tweede stroming de komende twee weken creatief en poëtisch aan de gang. Uiteraard kunt u de resultaten tijdens de expositie bewonderen.

Nieuwsgierig geworden, kom dan kijken op zondag 27 mei op onze vijf expositie adressen. Mocht u meer informatie willen kunt u uiteraard een kijkje nemen op onze website www.beeldendberghem.nl. U bent van harte welkom!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28192