Datum plaatsing: 23 mei 2018

36 maanden cel en tbs voor reeks gewelddadigheden tegen vriendin's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): De rechtbank Oost-Brabant veroordeelt een 19-jarige man tot een gevangenisstraf van 36 maanden en terbeschikkingstelling (tbs) met dwangverpleging. De man probeerde zijn vriendin te doden door haar te wurgen. Ook verkrachtte hij de vrouw, pleegde hij ontucht met haar en bedreigde en stak haar met een mes. De man wordt ook veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van ruim 10.000 euro.

De verdachte dwong zijn toenmalige vriendin vorig jaar maart tegen haar zin tot seks. Hij duwde een kussen op haar gezicht, sloeg haar en dreigde onder meer haar “ledematen af te hakken”. De officier van justitie besloot de verdachte in afwachting van zijn strafzaak een gebieds- en contactverbod te geven. Daar hield hij zich echter niet aan. Een maand na het voorval probeerde hij het slachtoffer op haar kamer in ’s-Hertogenbosch om het leven te brengen. Hij deed een broekriem om haar nek, trok die meerdere malen aan en zei “dit wordt de dag dat je sterft”. Vervolgens hield hij het slachtoffer een mes voor, maakte daar snijdende en stekende bewegingen mee en stak haar in haar been. Ook liet hij het slachtoffer seksuele handelingen verrichten terwijl hij dit filmde.

De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straf rekening mee dat de verdachte op gruwelijke en nietsontziende wijze zijn eigen vriendin wurgde, bedreigde en stak met een mes, ontucht met haar pleegde en verkrachtte in haar eigen woning. Alsof dat alles nog niet genoeg was, vernederde hij haar nog verder door de beelden die hij van de ontucht maakte naar zijn kennissen te sturen via WhatsApp. De woorden die hij in die fragmenten gebruikt, laten zien dat hij ingenomen is met zijn gedrag en er kennelijk genoegen in schept om dit met anderen te delen. Het sadistische karakter van de delicten schokte de rechtbank.
In strafmatigende zin moet de rechtbank er rekening mee houden dat de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar is. Volgens een psychiater en een psycholoog is er namelijk sprake van een
ongespecificeerde persoonlijkheidsstoornis met narcistische-, borderline- en antisociale trekken. Ook was er tijdens de delicten sprake van psychopathie. Om de kans op herhaling af te wenden is langdurige intensieve behandeling nodig. De rechtbank legt daarom tbs met dwangverpleging op.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.22421