Datum plaatsing: 09 juni 2018 - Laatst gewijzigd: 09-06-2018 08:50:55

Jaarmarkt Rondje Nuland pakt zondag 10 juni groots uit dit jaar!


Jaarmarkt Rondje Nuland pakt zondag 10 juni groots uit dit jaar!


Nuland ('s Hertogenbosch): Zaterdagavond een feestavond en op zondag een dag vol muziek, straattheater, marktkramen en veel activiteiten.

Dit jaar presenteert Stichting Nuland Promotie de dertiende editie van Rondje Nuland! Zondag 10 juni wordt een dag vol vermaak, met een mix van muziek, terrassen, marktkramen, straattheater en een keur aan spetterende activiteiten. Kortom: een leuk en gezellig evenement voor jong en oud en gratis toegankelijk.
Maar niet alleen op zondag is er een evenement in Nuland, op zaterdagavond 10 juni presenteert Horeca Nuland: Rondje Nuland, de pre-party!

Grote Feestavond op het Prins Bernhardplein.
Op zaterdagavond opent Horeca Nuland op het Prins Bernhardplein om 20.00 uur zijn deuren en komen de band `Fools` en zanger Frank van Etten optreden op de kiosk. DJ Tom verzorgt de verdere muzikale omlijsting van deze avond. Iedereen is welkom! De toegang is gratis.

Op zondag krijgen de bezoekers aan Rondje Nuland vanaf 11.00 uur een gevarieerd programma voorgeschoteld. De jaarmarkt biedt een grote diversiteit aan kramen, zodat koopjesjagers zich geen moment hoeven te vervelen.

Rondje Nuland
Dit jaar staat Rondje Nuland in het teken van genieten. Wordt het een ijskoud pilsje, lekker wijntje of gewoon een glaasje fris? Op meerdere locaties zijn gezellige terrassen ingericht, waar je onder het genot van een drankje kunt genieten van het grote aanbod aan entertainment. Ook zijn er diverse foodtrucks aanwezig, waar je het lekkerste streetfood kunt halen. Voor ieder is er wat wils!

Maar niet alleen op het gebied van eten en drinken valt er genoeg te proeven, ook op het gebied van muziek valt er een hoop te beleven deze dag. Zo verzorgt ’s morgens Harmonie Union een concert op de Kiosk aan het Prins Bernhardplein en verder zorgen diverse rondtrekkende blaaskapellen uit onze eigen regio voor sfeer en gezelligheid. Deze blaaskapellen worden gejureerd en rond 16.00 uur wordt de uitslag bekend gemaakt.

De bands “Dr. BlouZz“ & “Rolling Coaster“ & “Life Like” en een aantal DJ’s verzorgen spectaculaire live optredens op de diverse andere podia. Verdeeld over de hele route, word je verder verrast door diverse artiesten die met straattheater een glimlach op je gezicht toveren. Zo voeren een aantal leerlingen van ROC Tilburg leuke zelf bedachte straat acts uit.

Attracties & Entertainment
In de route zijn ook veel activiteiten en attracties te vinden. Op het Raadhuisplein hebben kinderen de mogelijk om de strijd aan te gaan met ‘de Gekkorun’ een stormbaan van 25 meter waarmee je je krachten met andere kinderen kunt meten en op het Prins Bernhardplein is er voor de allerkleinste kinderen een leuk Kinder Speel Park naast de kiosk. Ook op het Prins Bernhardplein is er een kinder theater show, waar vier shows worden opgevoerd, waarbij de hulp van de kinderen gevraagd wordt.
Bij de Rabobank zullen de Nowland Country Line Dancers een doorlopende show opvoeren van hun repertoire.
Op het AH Plein staat een rodeostier opgesteld, waar de iets oudere jeugd zich op kan uitleven en met elkaar de competitie aan kan gaan. Verder zijn hier een aantal demonstraties te bewonderen van Sportstudio Share Fit en van de Volksdansgroep.
Op het Kerkplein staat een draaimolen en er zijn tal van spellen waar je aan deel kunt nemen. Ook op het kerkplein staat de vrijwillige Brandweer van ons dorp opgesteld, deze geven een aantal demonstraties van o.a. het openknippen van een auto. De Brandweer is op zoek naar nieuw jeugdig talent ter versterking van hun korps. De buurtvereniging “Duijn en Dael” is aanwezig met een levensgrote sjoelbak en het Rad van Fortuin. Stg. Waduwwa uit Vinkel is present ter ondersteuning van diverse projecten onder andere in Sri Lanka.
In onze Parochiekerk is een ruimte ingericht waar je in vitrines diverse Maria beelden kunt bewonderen.

Houd voor meer informatie over Rondje Nuland onze website www.rondjenuland.nl en onze Facebook-pagina in de gaten!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27818