Datum plaatsing: 26 mei 2018

Prijsvraag Brood en Spelen: nieuwe perspectieven voor het plattelandHeesch (Bernheze): De ontwerpprijsvraag Brood en Spelen is een oproep aan boeren en andere grondeigenaren uit de zandgebieden van Brabant, Gelderland en Overijssel. Bedenk samen met ontwerpers radicale en realistische plannen voor de vernieuwing van het platteland. De 16 beste plannen worden geselecteerd. De winnende teams krijgen elk € 25.000,- en begeleiding van experts om hun plan verder uit te werken

Nadenken over nieuwe mogelijkheden
De prijsvraag wil de horizon verbreden: laten we nadenken over nieuwe mogelijkheden, want er is een omslag nodig op het platteland. De voedselproductie loopt tegen grenzen aan. De klimaatverandering, de verschraling van de biodiversiteit, de energietransitie, maar ook de vergrij-zing en krimp dwingen tot andere keuzes in het landelijk gebied.
Hoe zorgen we ervoor dat het platteland een goed verdienmodel biedt voor de boeren (Brood) en een duurzaam en aantrekkelijk landschap blijft (Spelen)?

Teams
Iedereen die mee wil doen, vormt een team met mensen uit verschillende disciplines. In elk team moet in ieder geval een plaatselijke grondeigenaar zitten en een ontwerper.

Boeren, landgoedbeheerders, particulier grondeigenaren, organisaties voor natuurbeheer, of coalities en coöperaties van mensen met bezit op het platteland.
Landschapsarchitecten, planologen, architecten en ontwerpers uit innovatieve sectoren als productontwerp, kunst, fooddesign, social design.
Het initiatief voor de prijsvraag komt van Rijksbouwmeester Floris Alkemade en Rijksadviseur voor het landschap Berno Strootman.
Brood en Spelen bestaat uit twee parallel lopende prijsvragen, één voor de zandgebieden van Noord-Brabant en één voor de zandgebieden van Gelderland/Overijssel.

Alle informatie over prijsvraag, deelname, reglement, jury, planning en meer op www.prijsvraagbroodenspelen.nl. Ontmoet via deze website potentiële teamleden met allerlei achtergronden, kennis en ervaring. . Sluiting inzendtermijn: 1 juni 2018

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27266