Datum plaatsing: 25 mei 2018

Onderzoek drugslab in uitgebrande loods gaande


Onderzoek drugslab in uitgebrande loods gaande


Berghem (Oss): In een loods aan de Koolzaadweg in Berghem heeft de politie donderdagavond een drugslab ontdekt. De ontdekking volgde na een brand in de loods, waarbij veel rook vrijkwam.

Synthetische drugs
Al gauw kwam zag de brandweer tijdens het bestrijden van de brand dat de loods vol chemicaliŽn stond. In de omgeving werd een sterke, chemische lucht geroken. Het vuur was snel onder controle. Gezien de gevaarlijke combinatie van vuur en chemicaliŽn en het vermoeden van en drugslab kwamen specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) naar Berghem. Deze experts zijn getraind en uitgerust is om op het allerhoogste veiligheidsniveau te kunnen acteren in dit soort situaties.

Omvang lab
Het is niet duidelijk wat de omvang is van het lab. De experts van LFO gaan vrijdagochtend verder met onderzoek wanneer alles in de loods in afgekoeld. De verwachting is dat ze daar een flink deel van vrijdag mee bezig zijn.

Achtergrond
Intussen doet de recherche verder onderzoek naar het drugslab. De 37-jarige eigenaar van de loods ademde tijdens de brand giftige rook in. Hij is later door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Of hij daadwerkelijk betrokken is bij het drugslab moet blijken uit verder onderzoek.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.20209