Datum plaatsing: 05 juni 2018

6e Schoolsport Olympiade Rosmalen op vrijdag 8 juniRosmalen ('s Hertogenbosch): Vrijdag 8 juni aanstaande is het zover! Op deze dag vindt de 6e Schoolsport Olympiade in Rosmalen plaats. De groepen 6 van alle basisscholen in Rosmalen, Nuland en Vinkel zijn uitgenodigd om aan deze sportieve dag deel te nemen. Aan het eind van de dag zal bekend worden welke school de meeste punten heeft gehaald en dus met de beker naar huis gaat.

Dit jaar is er ook weer een extra groep deelnemers uit het speciaal onderwijs (HUB Noord-Brabant) die een onderling programma afwerken. Totaal gaan er zoín 400 kinderen meedoen!
De kinderen hebben samen met de groepsleerkrachten een keuze kunnen maken aan welke sport ze mee doen en uiteraard is hiervoor al volop getraind. De kinderen willen natuurlijk in topvorm op het veld of op de baan verschijnen! Nieuw dit jaar is de lerarenrace waarin van iedere school 1 leraar een parcours aflegt tegen de andere leraren.

De leerlingen komen uit in de volgende takken van sport: tennis, basketbal, unihockey, voetbal, badminton, slagbal en beachvolleybal. Bij deze sporten bestaan de teams (zoveel mogelijk) uit een mix van jongens en meisjes. De puntenwaardering is zodanig, dat voor elke sport een gelijkwaardig aantal punten kan worden behaald.

De activiteiten vinden plaats op de voetbalvelden van OJC ROSMALEN, in sporthal De Hazelaar, tennisbanen van TV Gryphons en op de velden van RoDeBo.
De opening zal vrijdag 8 juni om 9:00 uur plaatsvinden op het complex van OJC ROSMALEN. Na een dag vol inspanning eindigen om 12:00 uur de wedstrijden en zal rond 12:45 uur op het hoofdveld van OJC, onder begeleiding van DJ Blondt, bekend worden gemaakt welke school met de felbegeerde beker naar huis gaat. De beker wordt uitgereikt door de voorzitter van Sport Alliantie Rosmalen, Aad van de Steen.

Deze dag wordt georganiseerd met hulp van tientallen vrijwilligers en stagiaires. Daarnaast kan deze dag niet tot stand komen zonder de sponsoren die de jeugd van Rosmalen een warm hart toedragen. De sponsoren zorgen ervoor dat er mooie T-shirts uitgedeeld kunnen worden, een leuke herinnering voor de kinderen. Iedere school heeft zijn eigen kleur. De deelnemende scholen zijn De Troubadour, ít Ven, De Borch, De Overlaet, De Hobbit, De Masten, Groote Wielen, De Wittering, ít Sparrenbos, Den Krommenhoek, De Hoven en HUB Noord-Brabant (speciaal onderwijs).

Kortom: alle ingrediŽnten zijn aanwezig om er een fantastische dag van te maken. Uiteraard is iedereen welkom om de kinderen aan te moedigen in hun strijd om de wisselbeker!

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27708