Datum plaatsing: 05 juni 2018

Dementie Café op 26 juni bij Sint Jozefoord NulandNuland ('s Hertogenbosch): Iedereen knapt op van een wandeling in de natuur. Voor mensen met dementie is dat niet anders. Toch komen zij vaak weinig buiten, vooral omdat ze meestal afhankelijk zijn van iemand die ze mee naar buiten neemt. Daarom heeft het Instituut voor Natuureducatie (IVN) een groot aantal activiteiten en werkvormen bedacht die je samen buiten kunt doen, waardoor het voor zowel de mantelzorger als voor de persoon met dementie een stuk leuker wordt om naar buiten te gaan. Op deze avond gaan we naar buiten samen met bioloog Mari Verstegen. Hij laat ons kennismaken met allerlei ideeën voor activiteiten die je samen in de natuur kunt doen waardoor je na afloop allebei verrijkt en verkwikt weer naar huis gaat.
We maken een kleine wandeling op het terrein van Jozefoord. Houd u rekening met het weer bij de keuze van kleding en schoenen?

Voor wie is het bedoeld?
Mensen met dementie, mantelzorgers, familieleden en hun directbetrokkenen zijn van harte welkom. Zij kunnen op avonden als deze leren van degene die informatie geeft en van elkaar. Mogelijk ontstaan op avonden als deze ook contacten met elkaar die zich buiten deze avonden voortzetten.

Voor wie is het niet bedoeld?
De avond is - omdat het toch ook om vertrouwelijke en soms privacygevoelige zaken kan gaan - niet bedoeld voor professionals en belangstellenden die geen familiaire/persoonlijke/privé relatie hebben met dementie.

Wanneer wordt het gehouden?
Elke laatste dinsdag van de maand vindt er een bijeenkomst plaats rondom het onderwerp Dementie. De invulling en het thema van de avond zijn verschillend.

Praktische informatie:
Sint Jozefoord, Duyn en Daelseweg 15, 5391 EC Nuland.
Ingang: Duijn en Dael-gebouw
Vanaf 19.00 uur is iedereen van harte welkom.
Het programma start om 19.30 uur en tussendoor is er een pauze.
De avond zal worden afgesloten om 21.30 uur.
Parkeren bij de ingang van het Duijn en Dael-gebouw

Sint Jozefoord heeft een parkeerplaats op het terrein. Als u door de eerste (houten) poort bent gereden, kunt u de auto na ca. 20 meter kwijt aan uw rechterhand op de parkeerplaats. Vanaf de parkeerplaats komt u via een poort op het binnenterrein. Links van u is de hoofdingang, recht voor u ziet u op ca. 50 meter het gebouw Duyn en Dael. In het gebouw Duyn en Dael bevindt zich de Parkzaal. Aan de rechterzijkant van het gebouw bevindt zich de ingang. Rechts van de deur is de deurbel. Na binnenkomst loopt u rechtsom de gang in, aan het einde van de gang komt u in de Parkzaal.
Als u beschikt over een gehandicaptenkaart, dan kunt vlak voor het Duijn en Daelgebouw parkeren.

De toegang en koffie met iets lekkers zijn gratis. Heeft u behoefte aan vervoer vanuit Nuland, Vinkel of Geffen? Gelieve dit bij voorkeur 1 week van tevoren aan te geven bij Sint Jozefoord. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Sint Jozefoord telefoonnummer 073- 534 23 42 of via de mail receptie@jozefoord.nl.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.24157