Datum plaatsing: 11 juni 2018

Drie dagen strand tijdens Springbreak-weekend


Drie dagen strand tijdens Springbreak-weekend


Berghem (Oss): Aan het inmiddels meer dan bekende Springbreakfestival wordt dit jaar een extra avond toegevoegd. Naast de druk bezochte danceavond en het FCB Mega Beachpong-toernooi wordt het spectaculaire weekend dit jaar afgetrapt met een Hollandse avond. Op vrijdag 15, zaterdag 16 én zondag 17 juni waan je je bij zalencentrum De Merx in feestelijke beachsferen.

door Mark van der Donk

Al jaren is het vaste prik op het terrein achter De Merx. Flink wat kubieke meters zand toveren de locatie om naar een strand, dat van alle gemakken wordt voorzien. “Met onder meer picknicktafels en natuurlijk de nodige drank- en eettentjes creëren we een echt strandgevoel”, vertelt Ferry van der Sloot namens het organiserende Berghem Events. “Bezoekers komen op hun slippertjes, voor een heerlijk relaxte dag of avond vol met muziek.”

Nieuw is dit jaar de vrijdagavond, waarop het tijd is voor Nederlandstalige artiesten. “Met Rik van den Boogaard, Hitmaestro, Brian Voet, Etienne Alvares, Arjon Oostrom, Jeffrey Heesen en Raymon Hermans hebben we een aantal bekende zangers van het levenslied uit de regio vastgelegd voor de avond die we ‘PROOST! Heerlijk-Holland’ hebben genoemd. We gokken hierbij op een iets andere, wat oudere, doelgroep. Het is een avond voor alle leeftijden”, legt Van der Sloot uit. Een dag later, bij het Springbreakfestival , geldt dat niet. Dan wordt alleen 16+ toegestaan. “Dat is een feest met verschillende muziekstijlen, waar met name jongeren op af komen. Het begin is nog wat rustiger, maar we eindigen dan met freestyle - wat hardere dancemuziek.”
Als vanouds staat zondag in het teken van beachpong. “Een variant op beerpong, maar dan in het groot”, verduidelijkt Van der Sloot. “Voorgaande jaren was dat erg succesvol en nu zaten we zelfs binnen twee weken helemaal vol. 48 teams van twee personen gaan strijden om de felbegeerde beker.” Maar ook voor de mensen die niet (meer kunnen) deelnemen is er van alles geregeld, krijgen we te horen. “Er is natuurlijk een terras en de aanwezige surfsimulator - een rodeo, maar dan met surfplank - zal ook vast veel bekijks trekken.”

Kaartverkoop
Waar het spektakel op zondag gratis te bezoeken is, zijn voor de vrijdag- en zaterdagavond kaarten nodig. In de voorverkoop zijn ze voor 12,50 euro per avond verkrijgbaar via de Facebook-pagina en bij De Merx. Combikaarten kosten 20 euro. Aan de deur is een toegangskaart, indien nog niet uitverkocht, verkrijgbaar voor 15 euro. “Combikaarten kosten op vrijdagavond 25 euro”, weet Van der Sloot. “En de kaarten gaan echt heel hard, kan ik je vertellen”, voegt hij daar aan toe.
“De interesse in het Springbreakfestival is ongekend. De kaartverkoop voor Proost gaat iets minder hard, maar altijd nog beter dan voorgaande jaren voor Springbreak gold. Dat belooft dus wat.”

Met PROOST! (Nederlandstalig), het Springbreak festival (dance) en Mega Beachpong vindt in het weekend van 15, 16 en 17 juni in Berghem een totaal festival plaats.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.10922